Ovation zet traditie van limited editions voort

De Exotic Selection CS24P-FMYR-G verschijnt in de betaalbare Celebrity-serie

Merknieuws 01-02-2022 14:07

Ovation pikt de traditie weer op waarmee ze ooit in 1976 begonnen: het uitbrengen elk jaar van een speciale limited edition, het Collector Series Model. De gitaar die dit jaar wordt uitgebracht, in de betaalbare Celebrity-lijn, is de eerste van deze speciale uitgaves sinds 2010 en de 30e jaarlijkse limited edition Ovation in totaal.

Het 2022 LTD-model is voorzien van een bovenblad van  gevlamd myrtlewood, afkomstig van de Umbellularia Californica, een boom uit de laurierfamilie die in het westen van de Verenigde Staten groeit. Dit bijzondere hout is een goede mix van de beste klankeigenschappen van esdoorn, noten en mahonie. Het ronde klankgat in het midden wordt omlijst door een abalone rozet, terwijl de toets van ovangkol wordt gesierd door glanzende positiemarkeringen van hetzelfde materiaal.

De populaire Mid-Depth Lyrachord achterkant zorgt voor een luid en gebalanceerd akoestische geluid dat in combinatie met de Ovation CP-100 Slimline pickup en OP-4CT voorversterker een natuurlijk klinkend versterkt geluid zonder feedback oplevert via elke versterker of geluidssysteem. Vergeleken met de originele Ovation pickup, de OCP-1K, valt de Slimline Pickup op door zijn bijzonder smalle ontwerp.

Bijzonder is het ingekeepte brugzadel, dat de drukpunten en daarmee de trillingsoverdracht naar de piëzokristallen preciezer maakt waardoor de klank van elke afzonderlijke snaar wordt geoptimaliseerd en een uniform klankbeeld wordt bevorderd. De OP-4CT voorversterker laat je het door de pickup gegenereerde signaal afregelen met een volumeregelaar en een 3-bands EQ. De preamp is ook uitgerust met een tuner.

Het aantrekkelijke gevlamd myrtlewood bovenblad zet visueel de toon bij deze gitaar, maar wordt mooi aangevuld door onderdelen als de speciaal voor dit model ontworpen stemmechanieken met matgouden afwerking.

Als je belangstelling hebt voor deze limited edition moet je niet te lang wachten, want er worden maar 470 exemplaren gebouwd. Kijk voor meer info op de sites van Ovation en distributeur GEWA.

zoeken
zoeken