Santa Cruz Parabolic Tension snaren

Juiste spanning per snaar

Merknieuws 23-02-2022 14:34

Waar een set snaren meestal op dikte wordt samengesteld, kiest Santa Cruz voor een andere aanpak. Bij de Parabolic Tension sets is heel goed gekeken naar de onderlinge verhouding van snaarspanning. En dat heeft invloed op de klank van je gitaar.

Spanning en klank
De klank van een snaar is bij een akoestische gitaar afhankelijk van de druk van de snaar op de kam. Deze druk - die afhankelijk is van de snaarspanning - bepaalt hoe de trillingen worden doorgegeven aan het bovenblad. De meeste snaarsets zijn samengesteld op basis van snaardikte, maar Santa Cruz kiest ervoor om een gelijkmatige snaarspanning te creëren over de hele set. Daarmee wordt de klank gelijkmatiger en zijn er geen snaren meer die harder of zachter klinken dan de rest.

 

Santa Cruz bereikt deze gelijkmatige snaarspanning door te kijken naar de verhouding tussen kerndraad en wikkelingen, want hoe dikker de kerndraad, hoe groter de spanning.

Mid en Low Tension
De snarensets die zo worden gemaakt zijn onder te verdelen in Mid tension en Low tension, waarbij Santa Cruz de Low tension saren adviseert voor akoestische gitaren met een kleinere body (Orchestra-, Parlor- en Folkmodellen) en de Mid Tension voor Dreadnoughts. Ook zijn er Mid en Low tension sets verkrijgbaar voor Baritongitaar en gitaren die in DADGAD zijn gestemd.

Coating
De Parabolic Tension snaren zijn voorzien van een 'microcoating' die ervoor zorgt dat ze lang mee gaan doordat vocht en vuil niet in direct contact komt met het metaal van de snaren.

Meer info: venmansmusicagency.com

zoeken
zoeken