Trace Elliot lanceert de TE-1200

Basversterkertop met veel functies

Merknieuws 01-03-2022 14:10

Het was best lang stil rond Trace Elliot maar het versterkermerk komt nu met een geheel nieuwe basversterkertop: de TE-1200.


Trace Elliot valt al weer enkele jaren onder Peavey en het is alweer enkele jaren geleden dat het met de ELF-serie kwam. Een reeks mini-versterkers, kasten en combo's voor bassisten. Maar nu is er de TE-1200, die inderdaad 1200 Watt levert. Het heeft een 4-band equalizer, de bekende Pre Shape 1-schakelaar – met voetschakelaar – en alle in- en uitgangen die moderne bassisten nodig hebben. De PS-1 geeft een curve in je signaal, voor de ouderwetse Trace-sound. Volgens TE is de versterker overal te gebruiken: van de grootste podia, tot studio of thuis.

De TE-1200 heeft meer mooie eigenschappen. Zo zien we voorop aparte compressors voor hoog en laag en ook deze zijn met de voetschakelaar te regelen. Deze al eerder genoemde MIDI-voetschakelaar is meegeleverd met de versterker. Er is een USB-uitgang om direct op te nemen en via MIDI kun je ook verschillende versterkers aansturen, voor als je de Ziggo Dome weer eens hebt uitverkocht. Verder zien we onder meer een koptelefoonuitgang, een XLR DI-uitgang, Speakon-aansluitingen voor de speakerkasten en een effects loop.

De TE-1200 is relatief licht, compact en wordt geleverd met een gevoerde draagtas. Montage-steunen om de versterker in een rek te monteren zijn als optie leverbaar.

Trace Elliot-website

zoeken
zoeken