6 prachtige limited edition modellen in D'Angelico’s Deluxe serie

Van elke uitvoering zijn er wereldwijd slecht 50 stuks beschikbaar

Merknieuws 15-06-2022 10:25

Elk jaar kiest D'Angelico een aantal modellen uit zijn catalogus die licht worden aangepast qua afwerking, elektronica en hardware. Van deze variaties wordt er slechts een beperkt aantal exemplaren gebouwd. In 2022 krijgen de SS, DC, Mini DC, Atlantic, Brighton en Bedford uit de Deluxe serie deze behandeling, met vijftig exemplaren voor elke variant.

De 2022 Deluxe Limited Edition modellen komen in een Rust, Sage en Sapphire afwerking, met diverse Seymour Duncan pickups en mat afgewerkte vernikkelde hardware. Als je op zoek bent naar een elektrische gitaar die eens wat anders is, is een van deze modellen misschien wel iets voor jou.

Deluxe Bedford SH LE

D'Angelico's semiholle versie van de klassieke Bedford maakt nu officieel deel uit van de standaard Deluxe lijn, maar nieuw voor 2022 is deze SH LE, verkrijgbaar met Seymour Duncan Stack P90's en een tune-o-matic brug op de Sapphire en Sage.

De Rust afwerking biedt de HSS-configuratie van de standaardversie, met een Seymour Duncan SM-1B mini-humbucker bij de brug en twee Tele-type Seymour Duncan singlecoils in de midden- en halspositie. Zwevende tonen zijn beschikbaar door middel van een Wilkinson 6-punts tremolo op de Rust en Sage.

Verder zijn de specificaties hetzelfde, met elzenhouten semiholle body’s, set-through halzen, Grover 509 Super Rotomatic trapstijl stemknoppen en die kenmerkende D'Angelico kop met 'aluminium wolkenkrabber' halspenplaatje.

 

Deluxe SS LE

De SS LE is een singlecut semi met een lichtgewicht constructie van gelamineerde esdoorn, uitgerust met Seymour Duncan Antiquity Retrospec humbuckers en een regelcircuit dat elk beetje toon uit de gitaar wringt. Er zijn individuele volume- en toonregelaars voor elke pickup - 500k potmeters, natuurlijk - met push/pullcoilsplit voor toegang tot enkelspoelsgeluiden.

Het D'Angelico Stairstep staartstuk is niet nieuw, maar blijft erg cool en vult de nieuwe kleuren mooi aan. Het is niet voor niets D'Angelico's populairste model.

Deluxe DC LE

Een aantrekkelijke optie voor iemand die op zoek is naar een ES-achtige gitaar? Zeker weten. We hebben het hier over een 16 inch (40,6 cm) brede semiholle gitaar die licht van gewicht is met een o zo belangrijk middenblok om feedback tegen te gaan.

Hij is uitgerust met een palissander toets, een tune-o-matic brug plus stopbar, en een paar Seymour Duncan Antiquity Retrospec humbuckers. Net als de SS LE heeft ook deze gitaar een coilsplitmogelijkheid en kenmerkende D'Angelico accenten als die vintage uitziende Grovers.

 

Deluxe Mini DC LE

De DC LE is voor diegenen die houden van het idee van de DC LE, maar de voorkeur geven aan een meer compacte bodyvorm. Ook hier mat vernikkelde hardware, Seymour Duncan Antiquity Retrospec humbuckers en een coilsplitmogelijkheid, en net als de andere modellen in deze serie heb je hoogwaardige Jescar frets en een palissander toets met MOP/abalone splitblock-inleg.

Deluxe Atlantic LE

De Atlantic LE is een lichtgewicht singlecut-solidbody. Hij heeft een elzenhouten body, een zijdeglans afgewerkte hals met een slank C-profiel, en een keuze aan pickups, waarbij de Sage en Sapphire modellen een Seymour Duncan Stack P90 paar hebben, met volume, toon en drieweg elementschakelaar, en de Rust uitvoering Seymour Duncan Antiquity Retrospec humbuckers met coilsplits.

 

Deluxe Brighton LE

De limited edition Brighton is de doublecut versie van de Atlantic LE en heeft dezelfde pickup- en afwerkingsopties. En de Sage uitvoering ziet er bijzonder goed uit met die slagplaat van kunstparelmoer en binding rond de body.

De Deluxe Limited Edition 2022-modellen zijn nu verkrijgbaar. Voor meer details ga je naar D'Angelico.

zoeken
zoeken