Baton Rouge breidt 20s Reloaded-serie uit met nieuwe shape

Er zijn zes FJ-modellen met verschillende houtsoorten en finishes

Merknieuws 23-06-2022 16:06

Baton Rouge's nieuwe FJ-shape is een kleine jumbo met een ondiepe cutaway. Een Flatcut Jumbo noemt de gitaarfabrikant dat ofwel FJ. Baton Rouge wil er de kloof mee overbruggen tussen de 20s Reloaded- en Rouge-serie, die populair is bij fingerstylegitaristen. Bekijk de info en demovideo hier op Gitarist.nl.

De FJ-modellen zijn een nieuwe verschijning in Baton Rouge-catalogus, maar zijn zoals andere modellen van het merk goed uitgebalanceerd en gemakkelijk te bespelen. De gitaren komen allemaal met de genoemde cutaway en een BR-2.1P preamp.  

Er zijn twee varianten die enkel verschillen in de gebruikte houtsoort voor de zij/achterkant. Bij de X54S/FJE is dat palissander, terwijl bij de X11S/FJE voor mahonie is gekozen. Ook verschillen de twee versies in kleuropties. Bij de X54S/FJE kun je kiezen uit Natural Satin of Black Gloss Top, bij de X11S/FJE uit Antique Brown, Screwed Charcoal, Screwed Crimson of Natural Satin.  

 

Voor het overige zijn de specs hetzelfde. De gitaren hebben een mahonie hals met een toets van ovangkol met 21 frets. De brug is eveneens van ovangkol gemaakt met een zadel van been, hetzelfde materiaal dat voor de  topkam is gebruikt. De hals is bij de topkam 46 mm breed en de mensuur bedraagt 630 mm. De verchroomde open stemmechanieken en esdoorn binding rond de klankkast geven de de gitaren extra cachet.

Alle instrumenten zijn voorzien van het Baton Rouge BR2.1P pickupsysteem. Dit systeem gebruikt een traditionele piëzo onder het brugzadel en een tap-pickup bij het halsblok, bedoeld om percussief spel beter te versterken. De twee signalen kunnen gemengd worden met een blendregelaar op de preamp, waar je ook de EQ van de twee pickups apart kunt instellen. Verder is er natuurlijk een volumeregelaar en, niet te vergeten, een tuner.     

Ga voor meer infomatie naar de website van Baton Rouge

 

zoeken
zoeken