Epiphone en Gibson eren Noel Gallagher

Riviera en ES-355 voor Britpopicoon

Merknieuws 01-09-2022 11:29

Gibson en Epiphone eren Noel Gallagher met twee modellen. Epiphone kijkt terug naar de begindagen van Oasis, terwijl Gibson Noel's huidige favoriet nabouwt.

Noel Gallager en Oasis. De meningen zijn nogal verdeeld: de een wil meteen een Epiphone hebben bij het beluisteren, terwijl de ander een EpiPen nodig heeft (woordgrapje). Een ding is zeker: als jonge gitarist in de jaren negentig had je maar drie credible keuzes: je kocht een Epiphone Les Paul vanwege Slash, een witte Squier - want Kurt Cobain - of een halfholle Epiphone a la Noel Gallagher. Het zijn alle drie misschien niet de grootste virtuozen, maar ze toonden ons dat je beroemd kon worden met een vriendenband, een vrij normale gitaar en meestal maar een paar akkoorden.Noel zelf speelde voornamelijk Epiphones vanwege The Beatles, Epiphone verkocht ze daarna met containers tegelijk, en het merk eert hem nu met een wijnrode Riviera, met alle details van het exemplaar dat Noel nog steeds in zijn bezit heeft.

Wil je alle details weten? Check deze link.In 1997 was Oasis groter dan ooit en Noel trakteerde zichzelf op een ES-355 uit 1960. Eerst vond hij hem te mooi om op te spelen, maar later gebruikte hij het model steeds vaker en er zouden meer Gibsons volgen. Eerst in Oasis en daarna met de High Flying Birds. Op de foto hieronder zie je twee ES-345 en twee 355's tijdens de NGHFB-show in AFAS Live in 2016:Voor deze Gibson moet je iets dieper in de buidel tasten, want voor het aankoopbedrag van de 355 kan je ook elf Riviera's aanschaffen. Is dat duur? De echte was het oinderwerp van de split van Oasis, deze raakte nogal 'beschadigd' (de echte Oasis-fan kent het verhaal), werd weer gerepareerd en later geveild voor bijna vier ton.

Een link naar de Gibson-productpagina.zoeken
zoeken