Gemaakt voor snelheid: Jackson Soloist SL3

American Series Soloist SL3 begin van een nieuw tijdperk voor het merk

Merknieuws 08-09-2022 11:22

Fender, eigenaar sinds 2002, loodst Jackson Guitars een heel nieuw tijdperk in met de lancering van de Soloist SL3, de eerst in serie geproduceerde Jackson gitaar die weer in de VS gemaakt wordt, en wel in Fenders Corona-fabriek in Californië. Met de SL3 en nog te volgen andere modellen wil men een nieuwe generatie shredders aanspreken.

Het is een enorme onderneming geweest voor Fender om de Jackson-productie te integreren in een fabriek die zich voorheen concentreerde op de Fender USA gitaarproductie, inclusief de beroemde Custom Shop en Acoustasonic-lijn. Senior Master Builder Mike Shannon, ontwerper van de originele Soloist, was ook nauw betrokken bij het ontwerpproces.

Een van de uitdagingen voor de Corona-fabriek was het bouwen van een gitaar met een doorlopende hals. In de 75-jarige geschiedenis van Fender had men altijd geschroefde halzen gebruikt. 

Zoals Jackson het zegt is de gitaar ontworpen voor snelheid. Zo heeft de  doorlopende esdoorn hals een klassiek Soloist Speed Neck-profiel en is het speelcomfort nog verder verbeterd door de toetsranden af te ronden.

 

De toets zelf heeft een compoundradius die van 12 tot 16 inch loopt voor snel spel hoog op de hals. Gemaakt van ebben bevat de toets 24 jumbofrets en parelmoeren haaienvin-inleg. In de zijkant bevinden zich Luminlay dots, lichtgevende puntjes die ook op een donker podium goed zichtbaar zijn.  

De puntige, iconische Concorde-kop is afgewerkt in dezelfde kleur als de elzen body, met de keuze uit Riviera Blue, Platinum Pearl, Black Gloss en Slime Green Satin. Als tremolo is een Floyd Rose 1500 double-lockingsysteem gemonteerd.

Qua elektronica is de Soloist SL3 uitgerust met drie Seymour Duncan pickups in een HSS-configuratie, te weten een JB TB-4 bij de brug, een Custom Flat Strat SSL-6 RWRP in de middenpositie en een Custom Flat Strat SSL-6 bij de hals. 

Kijk voor meer informatie op jacksonguitars.com.

zoeken
zoeken