PRS komt met... Pedalen!

Horsemeat, Mary Cries en Wind Through The Trees

Merknieuws 03-10-2022 14:05

Nadat PRS zijn reputatie als een van de leidende fabrikanten van elektrische gitaren, akoestische gitaren en gitaarversterkers van de moderne tijd heeft gevestigd, komt het merk uit Maryland met effectpedalen. De eerste drie PRS pedalen zijn de Horsemeat transparant overdrive, Mary Cries optisch compressor en Wind Through The Trees dual flanger.

Volgens Paul Reed Smith zijn deze drie effecten geïnspireerd op zijn eigen persoonlijke creaties en modificaties, die plaatsvonden toen hij nergens anders kon vinden wat hij zocht. Het resultaat van vele maanden R&D - en een nauwgezette testfase met prototypes - zijn de drie pedalen het begin van "iets heel cools", waarbij Smith laat doorschemeren dat er in de toekomst nog meer PRS-pedalen zullen komen. "Dit hele concept begon in mijn thuisstudio," legde hij uit. "Tijdens het opnemen was ik op zoek naar klanken en texturen die ik niet rechtstreeks van de gitaar kon krijgen. Als ik niet kon vinden wat ik zocht, bouwde ik met de hulp van wat vrienden een apparaat. Zo werden de eerste pedaalprototypes geboren. Na verloop van tijd werden we er allemaal zo enthousiast van, dat we besloten ze aan meer gitaristen aan te bieden.

Horsemeat
Eerst komt het transparante overdrive-pedaal Horsemeat, ontworpen om "je geluid te versterken zonder je toon te kleuren". In zijn werking belooft het een harmonische rijkdom in het middengebied te leveren zonder de hoge tonen te verminderen, terwijl het meer headroom biedt.
Hij is voorzien van germanium diodes, en men zegt dat hij geschikt is voor een breed scala aan gain-klanken, van clean boost tot overdrive.
Qua bediening heeft het volledig analoge pedaal een grote Gainknop en kleinere regelaars voor Level, Voice, Treble en Bass.

Wind Through The Trees
De Wind Through The Trees, de meest complexe en ingewikkelde stompbox van het stel, is een dubbele analoge flanger die wordt omschreven als "twee flangers die met elkaar vechten". De flanger zou genoemd zijn naar het windachtige geluid dat hij voortbrengt, en beschikt over twee LFO's, elk met knoppen voor Manual, Depth en Rate. Een LFO Mix regelaar kan worden gebruikt om de verhouding tussen beide flangers in te stellen. Met de parameter Dry/Wet kan je de hoeveelhied van het droge signal bepalen , terwijl Regeneration en Added Highs nog meer klankmogelijkheden toevoegen.

Mary Cries
Last but not least is er de Mary Cries - een gebruiksvriendelijke, optische compressor met twee knoppen, gebaseerd op de Teletronix LA-2A. Deze compressor is ideaal om je klank dikker te maken, signaalpieken onder controle te houden, de sustain te verlengen zonder aan helderheid of definitie in te leveren. Om dit doel te bereiken heeft de Mary Cries Output Gain en Compression regelaars die het pedaal van een eenvoudige compressor in een boost unit kunnen veranderen.

Ga voor meer informatie over deze drie pedalen naar PRS

zoeken
zoeken