Gitarist videoverslag: Ibanez 2023 modellen!

Axe Design Lab, AZ, akoestisch en meer

Merknieuws 06-01-2023 09:01

Vlak voor kerst waren we te gast in de showroom van Hoshino waar alle nieuwe modellen voor 2023 stonden uitgestald. Samen met Ibanez productspecialist Rory Hansen maakten we onderstaande videoreportage waarin veel nieuwe modellen te zien zijn.


Met Axe Design Lab introduceert Ibanez een heel nieuwe serie van vooruitstrevenden modellen, zoals de negensnarige RG9DP en de mooie SML721 met een 'multiscale light' toets, wat wil zeggen dat de frets maar een kant op waaieren.

Axe Design Lab RG9DP

Axe Design Lab SML721

Ook de AZ serie krijgt dit jaar enkele toevoegingen, zoals de AZ2203N en de AZ2407, beide zonder het dynamix systeem waarmee je extra sounds uit je elementen haalt. De AZ2203N heeft als eerste AZ drie singlecoils en de AZ2407 heeft DiMarzio elementen in een HSH configuratie. 


AZ2407 met DiMarzio's


AZ2203N

Fans van Polyphia kunnen zich verheugen in de FRH10N, een (nog) betaalbaarde versie van de nylonsnarige Tim Henson signature die we voreige maand testte. De constructie is hetzelfde, alleen is hij soberder uitgevoerd met een brown sunburst of natural afwerking.

FRH10N met klankgat aan de zijkant

Ten slotte noemen we de Pentatone Preamp, een hi-gain voorversterkerpedaal met grafische vijfbands EQ en schakelbare noisegate. 

Daarnaast heeft het uitgebreide pedaal een preboost, en met de voet te bedienen post-boost.

Vind alles over de nieuwe producten op hoshinoeurope.com

zoeken
zoeken