2023 in met PRS

De nieuwe modellen van Paul Reed Smith

Merknieuws 18-01-2023 10:58

PRS presenteert voor 2023 een aantal nieuwe en aangepaste modellen, zowel in de hoge prijsklasse als in de SE en S2 series.

SE
Een van de gitaren waar we naar uitkijken is de SE versie van de DGT. Deze signature van de Amerikaanse sessiegitarist David Grissom was voorheen alleen verkrijgbaar in de Core serie. De 'T' in DGT staat voor tremolo. Zoals te zien heeft de gitaar twee humbuckers, maar met een coiltap kan je ook singlecoil-achtige sounds creëren. Hiervoor trek je de toonregelaar omhoog. Hij is naast deze goldtop uitvoering ook beschikbaar in Tobacco Sunburst.

In deze video demonstreert David zelf zijn SE DGT:

Andere nieuwe SE modellen zijn de McCarty 594 modellen in Dubblecut, Singlecut en Singlecut Standard uitvoering. 594 slaat op de mensuur van 24,594 inch. Het verschil tussen de Singlecut en Singlecut Standard is de esdoorn top die je niet op de Standard vindt. De 58/15 LT 'S' humbuckers zijn op deze modellen niet voorzien van een coiltap.


PRS SE McCarty 594


PRS SE McCarty 594 Singlecut


PRS SE McCarty 594 Singlecut Standard

Modern Eagle V
De Modern Eagle is sinds zijn introductie in 2004 meerdere keren verschenen, maar altijd in gelimiteerde oplages. Nu krijgt de Modern Eagle V een vaste plaats in de Core serie.


PRS Modern Eagle V

Bijzonder aan de gitaar zijn het aantal mogelijke sounds die uit de twee TCI humbuckers en de NS-01 singlecoil zijn te halen dankzij de combinatie van een vijfstanden schakelaar, coilsplit minischakelaars en een push-pull toonregelaar. Het wordt allemaal uitgelegd en gedemonstreerd in deze video:

 

Signature
Nieuwe signaturegitaren zijn er in de vorm van de Dustie Waring CE 24 (met een hardtail brug op deze gelimiteerde versie) en de SE Zach Meyers Blue semiholle gitaar.PRS Dustie Waring CE 24


PRS Zach Meyers Blue

S2
De meer betaalbare Amerikaanse S2 serie bestaat 10 jaar en dat wordt gevierd met twee 10th Anniversary modellen. De 10th Anniversary S2 Custom 24 en S2 McCarty 594 die je hieronder ziet, hebben een hals van Cubaans mahonie en zijn voorzien van Amerikaanse 85/15 (LT voor de McCarty) pickups.


10th Anniversary S2 Custom 24 Limited Black Amber


10th Anniversary S2 McCarty 594 Limited Fire Red Burst

Sonzera
Ten slotte is de Sonsera 20 watt combo weer terug van weggeweest. Deze 1x12 tweekanaals versterker is Amerikaans gevoiced (denk Fender) waarbij het tweede kanaal als geboost clean kanaal gebruikt kan worden, maar ook een flinke distortion kan laten horen. De combo is voorzien van een springreverb en effectloop.

Meer info: prsguitarseurope.com

zoeken
zoeken