Blackstar lanceert Dept. 10 Amped 2

100-watt gitaarversterker met veel effecten in één pedaal

Merknieuws 25-01-2023 13:32

Vorige maand testten we nog de Amped 1, maar inmiddels heeft Blackstar al de Amped 2 onthuld, een 100-watt gitaarversterker in pedaalformaat die beschikt over alle belangrijke effecten, verschillende uitgangsvermogens, usb- en midi-connectiviteit en een aantal eindbuiskarakteristieken om hem te laten voelen en klinken als een echte buizenversterker.

Amped 2 deelt veel van de kenmerken van zijn voorganger. Opnieuw hebben we de schakelbare eindbuiskarakteristieken, met simulaties van EL34, 6L6 en EL84 buizen, en de output is ook schakelbaar van de volle 100 watt naar 20 of 1 watt.

Maar de belangrijkste nieuwe feature van de Amped 2 zijn de effecten, met een Drive-, Modulation-, Delay- en Reverb-sectie die samen een in de versterker geïntegreerd gitaarmulti-effect vormen.

Kortom, het zou je alles-in-één rig kunnen zijn voor op het podium. Maar met zijn connectiviteitsopties en onboard speakersimumalatietechniek kan hij ook van onschatbare waarde zijn in de studio.

In de Drive-sectie heb je een driewegschakelaar voor Boost-, Drive- en Fuzz-mode, met drive-, tone- en levelknoppen voor het instellen van een geluid. Modulatie biedt Chorus/Flanger, Tremolo en Phaser, met regelaars voor time, depth en level.

Er is ook een drietal delaymodes met Linear, Analogue en Shimmer, elk regelbaar via time-, feedback- en levelknoppen. En je drie reverbs bestaan uit Room, Spring en Plate, met regelaars voor time en level.

 

Elk van de effectgroepen heeft zijn eigen voetschakelaar. Een chromatische stemapparaat is beschikbaar via de Delay- en Reverb-voetschakelaar, en er is ook een taptemposchakelaar voor de tijdgerelateerde effecten. Aan de bovenkant van het apparaat bevinden zich de regelaars voor de versterker.

Ook hier biedt Blackstar drie modes: USA, UK en Classic. Het USA-versterkermodel is geïnspireerd op Amerikaanse versterkers uit de jaren zestig en is ontworpen als een clean en dynamisch pedalboardplatform.

Denk aan vintage klasse A Britse buizenversterkers voor de UK amp-voicing, terwijl Classic de typische Blackstar-klanken van cascaderende buizenoversturing en een Britse stijl passieve toonregeling biedt.

 

Er zitten geen buizen in het ontwerp, maar net als bij de Silverline en Amped 1 digitale modelingversterkers zijn de simulaties erg realistisch. Het bedieningspaneel lijkt erg op een versterker en voor het versterkergedeelte heb je een eenvoudige aanvulling van knoppen voor gain, bass, middle, treble en mastervolume.

Aan de achterkant van het pedaal zit een reeks aansluitingen die dit een superpraktisch apparaat maken, waaronder een effectloop, een gebalanceerde xlr- en usb-uitgang met Blackstars eigen Cab Rig-technologie, en aansluitingen voor midi.

Sluit de Amped 2 op je computer aan en je kunt de geluiden op een dieper niveau bewerken met Blackstars gratis Architect-software. Naast dit alles heb je een koelventilator, een 8- en 16-ohm speakeruitgang, een aan/uitschakelaar en een paar 9V aansluitingen zodat je de Amped 2 ook kunt gebruiken als aanvullende pedalboardvoeding.

Kijk voor meer info op de site van Blackstar Amplification en distributeur Face.

zoeken
zoeken