Strymon Cloudburst

Nieuw ambient reverb-pedaal

Merknieuws 09-02-2023 08:02

Ambient reverb pedalen behoren tot een aparte categorie: ze zijn zeker niet essentieel voor je coverband, maar wel heel inspirerend voor als je gewoon voor je uit speelt en creatief bezig bent. De nieuwe Strymon Cloudburst is daarbij goedkoper en kleiner dan de BlueSky.

Van Room tot Oneindig
Het hart van de Cloudburst is de Decay knop die van een room-achtige reverb tot een bijna oneindige galm gaat. Basis voor die hogere instellingen is het cloud-algoritme uit de Strymon BigSky. Dankzij de predelayregelaar kan je bij lagere decay-instelingen een slapback geluid instellen, terwijl het bij langere decaytijden het effect geeft van een reverse reverb.


Er zijn twee Ensemble modes die de galm het effect geven alsof er strijkers meespelen, in te stellen met de schakelaar voor mp (mezzo piano - zacht) of forte (meer aanwezig). De galmklank kan je verder aanpassen met de toonregelaar en je kan modulatie toevoegen met de modregelaar die tot de helft de mix laat toenemen en daarboven de snelheid van moduleren. Andere functies zijn de Freeze en Infinite modes voor wie niet genoeg kan krijgen van deze ruimtelijke klanken.

Specificaties
Stereo in/uit, expressiepedaalingang en MIDI-functionaliteit zijn aanwezig. Verder is het goed te weten dat het droge signaal analoog blijft en dus geen latency heeft.

Meef info: promediaconnect.nl

zoeken
zoeken