Taylor introduceert sunburst modellen in de 400-serie

Vintage uiterlijk voor klassieke combinatie van toonhout

Merknieuws 15-03-2023 10:03

Taylors 400-serie gitaren hebben een palissander body met sitka sparren top, een van de de klassieke combinaties van toonhoutsoorten. Vandaag introduceert Taylor drie nieuwe modellen in deze serie met een vintage uiterlijk: de 412ce, 414ce en de 417e.

De 400 serie bevindt zich in het midden van de Taylor modellen. Deze volledig massieve modellen hebben een body van Indiaas palissander in combinatie met een sitka sparren top - een klassieke combinatie van kwalitatief toonhout. Tegelijk hebben ze nog niet de luxueuze afwerking van de duurdere series en dat maakt ze ideaal als kwalitatieve gitaar voor alle dag, of het nu in de studio is, thuis op de bank of op het podium.

Taylor 417e

Grand guitars
De 412ce is met zijn Grand Concert body de kleinste van de drie nieuwe modellen. daarna volgt de 414ce Grand Auditorium en tenslotte de Grand Pacific, een 'slope shoulder' dreadnought model. De Grand POacific is de enige zonder cutaway.
De drie nieuwe modellen hebben een mooie hoogglans Tobacco sunburst top gekregen en een nieuwe 'finial'-inleg op de toets, een sierlijke vorm die doet denken aan architektonische versieringen. Natuurlijk zijn deze modellen voorzien van Taylors V-class bracing, die zorgt voor een harmonische klank en lange sustain.

Taylor 417e & 414ce

Alle drie de modellen hebben het voor Taylor kenmerkende halsprofiel voor een soepele bespeelbaarheid en zijn voorzien van Taylors ES2 systeem, zodat je de gitaar eenvoudig en goed kan uitversterken op het podium. Ze worden geleverd in een luxe koffer. 

Meer info: taylorguitars.com

 

zoeken
zoeken