Kirk Hammett krijgt LTD signature KH-V

Perfecte balans tussen vintage en moderne V

Merknieuws 15-03-2023 11:51

Hij werd al getoond op de NAMM 2022 en is nu officieel gelanceerd, de KH-V met een korina body, neck-thru constructie en Hammett's signature EMG Bone Breakers.

Metallica's Kirk Hammett heeft een aantal serieus coole signaturegitaren in de huidige ESP en LTD lineup, variaties op zijn klassieke S-type is beschikbaar in alle prijsklassen, en niet te vergeten de KH-3 'Spider' singlecut die het Black Album tijdperk definieerde. Maar er ontbrak iets.

Kirk Hammett had een V-style nodig, en die heeft hij nu. Maak kennis met de LTD KH-V. Hammett heeft al eerder signature V's gehad, met name van de Gibson Custom Shop, maar de KH-V is duidelijk een ESP/LTD ontwerp, en dat betekent dat de kop scherper is, de hoeken agressiever en de body asymmetrisch.

Het is niet heel anders dan bijvoorbeeld de ESP/LTD V-modellen die we van wijlen Alexi Laiho hebben gezien, maar er zitten klassieke kenmerken in Hammett's ontwerp die de juiste balans treffen tussen modern en super agressief en vintage. Daarbij markeert de LTD KH-V de meer dan 30 jaar dat Hammett een ESP endorser is.
"Het was als de perfecte hybride van de werkelijkheid en mijn visie," zei hij. "Het is zo'n mooie gitaar. Ik deed hem om en speelde er later die dag op; gewoon vier of vijf uur lang jammen met vrienden. Het is een geweldige, geweldige gitaar."

De KH-V is verkrijgbaar in Black Sparkle, Red Sparkle en Metallic Gold, met gouden hardware op de laatste twee afwerkingen, zwart op de eerste. De klank komt van Hammett's kenmerkende EMG Bone Breaker humbuckers in de hals- en brugposities en de body is van massief korina met een doorlopende hals.

De driedelige esdoorn hals is heeft Thin U profiel en is voorzien van een Macassar ebbenhouten toets met 24 extra-jumbo frets. Deparelmoeren positiemarkering heeft de vorm van golven, die de affiniteit van de Hawaiiaanse inwoner en fervent surfer met de oceaandeining weerspiegelt.

De KH-V heeft een langere mensuur dan de Flying V's in Hammett's collectie. Met 25,5" geeft dat een heel ander gevoel. Andere kenmerken zijn de string-through Tonepros brug, LTD locking tuners, en dit is nogal een high-end elektrische gitaar dus we zijn blij dat de prijs inclusief een deluxe gitaarkoffer is.

De LTD Kirk Hammett Signature KH-V is vanaf juni beschikbaar. Voor meer details, zie espguitars.com.

zoeken
zoeken