NAMM 2023 beursnieuws: Universal Audio onthult drie nieuwe UAFX pedalen

Een delay-reverbcombi, een pedaalversie van UA’s op de Space Echo geïnspireerde plug-in en een klassieke compressor

Merknieuws 14-04-2023 13:33

Universal Audio heeft de nieuwste effectpedalen in de lopende UAFX-serie onthuld: de Del-Verb Ambience Companion, Galaxy '74 Tape Echo & Reverb en Max Preamp & Dual Compressor.

De Del-Verb biedt in wezen de gestroomlijnde hoogtepunten van UA's eerdere Golden Reverberator en Starlight Echo Station pedalen in één apparaat.

Het nieuwe delay- en reverbpedaal gebruikt drie algoritmen van elk pedaal om tape-echo, analoge bucket brigade en digitale delay te bieden naast veer-, plate- en hallreverb geïnspireerd op klassieke voorbeelden uit de geschiedenis van effecten en studioracks.

De Galaxy '74 Tape Echo & Reverb volgt de digitale herschepping van de Roland Space Echo van de UAD-plug-in, en betreedt een nieuwe competitieve markt na Boss' eigen RE-202 en RE-2 releases vorig jaar en de NUX NDD-7 Tape Echo. UA houdt zich niet in en prijst de Galaxy aan als "de meest authentieke simulatie van de klassieke midden jaren zeventig  Roland Space Echo".

Naast verdubbelde delaytijden die het origineel niet bood, kunnen spelers via de UAFX Control app met voetschakelaars taptempo toevoegen, real-time effecten aanpassen en oscillatiegeluiden instellen.

De Max Preamp & Dual Compressor, ten slotte, biedt voor het eerst enkele van UA's populairste plug-ins in pedaalvorm. Het gaat om drie iconische compressors die op talloze klassieke albums zijn gebruikt, plus een nauwkeurig gemodelde klassieke buizenvoorversterker: de 1176 Peak Limiter (zoals ook te vinden in UA's recente Volt interfaces), Teletronix LA-2A en de MXR Dyna Comp uit 1972, samen met de Solo 610 voorversterker.

De mogelijkheid om compressors te stapelen opent nieuwe mogelijkheden. En de UA Control app biedt ook seriële en parallelle opties en een sidechain basfilter. Het bedrijf werkt ook aan een dubbele mono-modus om aan elke kant een andere compressor te hebben, die later als optie zou kunnen worden toegevoegd.

Meer info:
Universal Audio

 

zoeken
zoeken