NAMM 2023 beursnieuws: T-Rex Effects brengt de Binson Echorec weer tot leven

David Gilmours favoriete delay na 8 jaar eindelijk leverbaar

Merknieuws 17-04-2023 11:46

De legendarische magnetische trommel-echo is terug nu het Deense effectbedrijf een acht jaar durend project afrondt om de favoriet van David Gilmour nieuw leven in te blazen - en een aantal nieuwe functies toe te voegen.

Na acht lange jaren, waarin het bedrijf details van een prototype deelde alvorens zich terug te trekken op de tekentafel en periodieke updates uit te brengen over hun vooruitgang, met details over de moeilijkheden bij de engineering van de draad die de informatie in de mechanische trommels draagt, is het Binson Echorec-project van T-Rex eindelijk klaar, de mechanische echomachine is terug in productie en heeft ook enkele nieuwe functies.

De Echorec wordt misschien het meest geassocieerd met David Gilmours etherische Pink Floyd elektrische gitaartoon, maar de delay heeft op vergelijkbare wijze drums bewerkt, het meest beroemd op John Bonhams drumgeluid op Led Zeppelin's When The Levee Breaks, dat een standaard werd voor een kwaliteitsdrumgeluid.

T-Rex heeft zijn Echorec uitgerust met gebalanceerde en ongebalanceerde in- en uitgangen, zodat je hem in de studio kunt gebruiken zonder je zorgen te maken over extra ruis. Er is ook een regelaar die de snelheid met plus of min 20 procent kan aanpassen.

Hij heeft een ingangstrap waar je kunt kiezen tussen twee opnamekoppen, de ene kort, net als het origineel, de andere lang. Dan zijn er vier selecteerbare afspeelkoppen. Er is een toonknop voor de EQ van de herhalingen, en je kunt schakelen tussen de quasi-reverb ambiance van de swell mode en de echo van de repeat setting.

Een andere coole touch is het groene lampje aan de voorkant, het zogenaamde 'magic eye' (of kattenoog in het Nederlands), een indicatorbuisje dat groen oplicht om je te laten weten wanneer je ingangssignaal het apparaat overbelast en een clip veroorzaakt.

Officieel is er nog niets bekend over de prijs, maar waarschijnlijk wordt het 2100 dollar. Een hoop geld, maar nog altijd een stuk minder dan wat je voor een originele Echorec moet betallen: die beginnen, afhankelijk van de conditie, bij 6000 dollar.

Meer info:
T-Rex Effects

 

zoeken
zoeken