NAMM 2023 beursnieuws: Peterson’s supernauwkeurige tuner nu nog kleiner

De StroboStomp Mini zit net zo vol met features als de veelzijdige StroboStomp HD

Merknieuws 18-04-2023 16:19

Peterson heeft een van de populairste gitaartuners op de markt, de StroboStomp, genomen en het enige gedaan wat hem nog populairder zou maken: hij is kleiner, pedalboardvriendelijker en net zo nauwkeurig als zijn grotere broer.

De StroboStomp Mini biedt gebruikers nog steeds een heleboel ‘sweetened’ en ‘guided’ stemmingsopties (meer dan 80) en behoudt zijn reputatie van nauwkeurigheid tot op 0,1 cents, maar doet dit in een pedaaltje van 3,4 x 4,6 x 9,4 x cm (hxbxd) met een gewicht van slechts 250 gram. Hoe dan ook behoorlijk klein.

Er zijn ‘sweetened’ stemmingen voor akoestische, 12-snarige en 7-snarige gitaar en gitaren met een True Temperament-hals. Veel van de ‘guided tunings’ zijn al in de presets te vinden, met een hoop opties voor drop en open tunings.

Firmware-updates zijn mogelijk via de USB-C aansluiting waarmee je de Mini op je computer kunt aansluiten. Deep-editing is zo ook mogelijk, bijvoorbeeld zelf custom presets of ‘sweetened’ stemmingen maken.

Andere technische specificaties van de StroboStomp Mini zijn een referentie-A van 390 tot 490 Hz en +5 tot -6 transpositie, en hij werkt op 9V DC via een pedalboard- of USB-C busvoeding.

Meer info:
Peterson Tuners

zoeken
zoeken