EHX Satisfaction Plus biedt extra mogelijkheden

Fat mode en bias- en toonregelaar geven gitaristen nog meer, eh, satisfactie

Merknieuws 02-05-2023 11:05

Electro-Harmonix heeft de Satisfaction Plus gelanceerd, een update met extra features van hun Satisfaction fuzzpedaal, dat geïnspireerd werd door het schurende fuzzgeluid van Keith Richards op de Stones-klassieker met dezelfde naam.

Er waren al eerder voorbeelden van fuzz op plaat, maar met de Rolling Stones-hit (I Can't Get No) Satisfaction uit 1965 begon het pas echt voor de fuzzbox. Richards gebruikte een Maestro FZ-1 Fuzz-Tone om zijn riff (die hij had geschreven met blazers in gedachte) iets te geven wat geen enkele riff eerder had gehad.

Het EHX Satisfaction pedaal uit 2014 was een eerbetoon aan dat geluid en de kale opzet, met slechts regelaars voor volume en attack (gain), net als het originele pedaal, was een deel van charme. De Satisfaction Plus gebruikt dit ontwerp als uitgangspunt en voegt daar een paar extra functies aan toe, waardoor het een veelzijdigere optie voor je pedalboard wordt.

Hij wordt geleverd in een Nano-formaat behuizing met de volume- en attackknop aangevuld met een bias- en toonregelaar, en een schakelaar om uit Normal of Fat mode te kiezen. De Fat mode zorgt voor wat meer warmte en gewicht, voor die momenten dat je de fuzz een beetje te scherp en ruw vindt, bijvoorbeeld bij het gebruik van singlecoils.

Je kunt je geluid verder instellen met de toonknop (een tilt-shift EQ die zowel de hoge als de lage tonen aanpast) en de biasregelaar, die het karakter van de fuzz van open en organisch naar meer sputterend en begrensd verandert.

Dit alles zorgt voor veel meer controle over je fuzzgeluid. Op de EHX website geven de geluidsvoorbeelden een goed idee van het bereik dat de Satisfaction Plus heeft. Je kunt hem gebruiken voor Keef-stijl fuzz, maar ook voor stonerrock, romige bluesrockleads en meer.

De Satisfaction Plus is true bypass en werkt op 9V DC (batterij of adapter). Ga voor meer details een geluidsvoorbeelden naar de site van Electro-Harmonix.

 

zoeken
zoeken