Shoegazefuzz met de Fender Shields Blender

De iconische fuzzsound van Kevin Shields van My Bloody Valentine in een tweekanaalspedaal met octaver en sag-regelaar

Merknieuws 16-06-2023 13:20

Fender en Kevin Shields hebben de handen ineengeslagen voor een signature fuzzpedaal gebaseerd op de oude Blender units die de My Bloody Valentine-gitarist vroeger gebruikte om zijn shoegazesound te creëren.

De Kevin Shields Blender is het resultaat van vier jaar R&D en herbergt een seventies Fender fuzzcircuit in een uitgebreid formaat met enkele volledig nieuwe functies.

Shields' nieuwe signaturepedaal heeft dubbel zoveel draaikoppen en voetschakelaars als het originele model. Met een drukknop kun je de octave-up in- of uitschakelen. De Octave-voetschakelaar laat je kiezen tussen twee kanalen. Het ene mengt het droge  signaal van je gitaar met fuzz, het andere laat het droge signaal weg en mengt de fuzztoon met een monofone sub-octaaf fuzz.

Er is een voetschakelbaar reactief sag-circuit, met draaiknoppen voor Trigger en Sag waarmee je de respons van de fuzz op je spel en de elementen van je gitaar kunt veranderen.

Zoals de naam van het pedaal al doet vermoeden, zijn al deze tonen mengbaar. Stel gewoon Volume en de Blend in om de balans tussen het signaal van je gitaar en de fuzz te bepalen, en stel dan de knoppen Fuzz en Octave naar smaak in.

Kevin Shields is enthousiast: "Ik heb echt genoten van de ervaring", zegt hij. "Ik heb hem de laatste tijd veel gebruikt in de studio, hij is geweldig. Hij is behoorlijk extreem, maar heeft ook interessante geluiden in huis als je hem op een subtiele manier gebruikt."

De Kevin Shields Blender is met een prijs van 499 dollar niet goedkoop. Hij is gelimiteerd tot 700 stuks wereldwijd en is exclusief verkrijgbaar via Reverb, Andertons (VK) en Fender. Elk exemplaar is met de hand gesigneerd door Shields en wordt geleverd met een boekje over de geschiedenis van de Blender.

Meer info op de site van Fender.

zoeken
zoeken