ODD & Mutation Phasor II, zo heten de nieuwe Pedalen van Warm Audio

Twee nieuwe recreaties van klassiekers

Merknieuws 30-07-2023 15:07

Warm Audio maakt recreaties van klassieke pedalen, microfoons en studioapparatuur. Nog niet zo lang geleden werden de Centavo en Warmdrive gepresenteerd en nu zien we alweer twee nieuwe klassiekers: de ODD en Mutation Phasor II.

ODD
Een klein jaar geleden kwam het nieuws naar buiten dat Mike Fuller zijn Fulltone fabriek in Californië ging sluiten. Een van de populairste Fulltonepedalen was onmiskenbaar de OCD (kort voor Obsessive Compulsive Drive). En aangezien dit pedaal zeker in de rij van klassieke overdrive/distortions past, is het een logische keus voor Warm Audio om hiervan een recreatie te maken met de ODD (kort voor Over Drive Disorder). Gemaakt met true bypass schakeling, een TLO82CP Op-Amp en 2N7000 transistors, kan dit pedaal net als het origineel gevoed worden met 9 tot 18 volt (hoe hoger het voltage, hoe groter de headroom). Een schakelaar laat je kiezen tussen UK (meer gain en compressie) en US sounds. Het pedaal gaat van een prachtige bijna-cleanboost tot high-gain overdrive. 

 

Mutation Phasor II
Dit pedaal is prachtig gemodelleerd naar de Mutron Phasor II. Met regelaars voor rate, depth en feedback kan je alle psychedelische phasersounds van de jaren '70 tevoorschijn toveren. De Mutation Phasor II heeft een gebufferde pypass en heeft de aansluitingen aan de bovenkant - handig voor op je pedalboard.

In Gitarist 390, september 2023 testen we de pedalen. Tipje van de sluier: 'Zowel qua ontwerp als geluid komen de ODD en Phasor II behoorlijk in de buurt van het origineel en zijn daarmee een prima betaalbaar alternatief.'  

Meer info: promediaconnect.nl

zoeken
zoeken