EHX lanceert het Andy Summers Walking On The Moon flangerpedaal

Een groot deel van Summers' gitaargeluid bij The Police was deze flangesound

Merknieuws 20-07-2023 16:34

Een van de beroemdste flanger-momenten in de muziekgeschiedenis krijgt het ultieme monument met het Andy Summers Walking On The Moon signaturepedaal van Electro-Harmonix.

Summers gebruik van de EHX Electric Mistress op The Police-klassiekers Walking On The Moon en Message In A Bottle van het album ‘Reggatta De Blanc’ uit 1979 maakte het een echt iconisch effectpedaal. Deze nieuwe flanger perfectioneert dat geluid – en meer!

Volgens Electro-Harmonix zit het geluid ergen tussen een jet-flange en een chorus - een prachtig glinsterende, uit duizenden herkenbare sound."

Dit zegt Andy Summers er zelf over…

"Deze prachtige glinstering, die het geluid groter en aantrekkelijker maakte, werd een soort kenmerk van mijn gitaargeluid. Een groot deel van mijn gitaargeluid in die tijd bij The Police was het flangegeluid dat in dit geweldige nieuwe pedaal zit."

 

Net als op de Electric Mistress zijn er regelaars voor Rate, Range en Color. Rate bepaalt de snelheid van de modulatie, van langzame, vloeiende filtersweeps tot 'springerig vibrato'. Range bepaalt hoe ver de sweep in het basfrequentiebereik komt en Color is een intensiteitsregelaar die je gitaar in de extreme instellingen als een straaljager kan laten klinken.

Het Walking On The Moon pedaal bevat ook een Filter Matrix, net als zijn voorganger. Deze schakelt de LFO van het flangercircuit uit waardoor je een vast filtereffect krijgt voor “belletjes of metalige boventonen” zonder de typische beweging die veel flangers in het geluid brengen.

De true-bypass Dry Output stelt je in staat je droge signaal apart uit te sturen, los van het effectsignaal. Een 9V voeding wordt meegeleverd, net als een Walking On The Moon-poster met artwork van Laura Josephson.

Ga voormeer info naar de site van Electro-Harmonix.

zoeken
zoeken