Fender gaat voor Delfts Blauw

Masterpiece van Vincent van Trigt

Merknieuws 10-08-2023 18:01

Eén van de masterbuilders van Fender is zo Nederlands als het maar kan en zijn naam is Vincent van Trigt. Aan zijn werkbank in Californië hangt standaard een paar klompjes. Van klompjes naar molens en Delfts Blauw. Is het idee achter deze gitaar zo tot stand gekomen? Of kwam het idee via Gitarist?

Vincent van Trigt - van oorsprong een bassist - komt uit Hillegom. Hij ontmoette in Nederland een Amerikaanse en hij viel als een blok voor haar. Niet veel later woonde hij met haar in de VS, hij zocht een baan en als muzikant wist hij natuurlijk dat de Fender fabriek bij hem om de hoek in Corona zat. Wat volgde klinkt bijna als een sprookje. Hij begon als dozensjouwer, daarna stelde hij gitaren af, hij ging bouwen en uiteindelijk werd Vincent van Trigt een van de Master Builders van de Fender Custom shop! Ons zusterblad De Bassist sprak met hem en dat interview kun je downloaden via deze link.



Sinds hij Master Builder is, is hij een van de 'rising stars' en de vraag van bekende muzikanten naar een 'Van Trigt' is groot. Omdat de bouwer van huis uit bassist is - de rest van de bouwers is vooral gitarist - is de vraag naar zijn bassen helemaal groot. Gelukkig voor ons bouwt hij ook veel gitaren en op zijn instagam-pagina vind je veel moois op bas- én gitaargebied. Volgen dus; dan zie je ook meteen de klompjes.


Waren het die klompjes? Klompjes, tulpen en de bekende molen van Delft. Maakten meer mensen een opmerking over zijn roots? Had hij het idee al langer? Vast wel. Gitarist wil zichzelf niet te belangrijk maken en niet te hard op de borst kloppen, maar wij opperden hem een poos geleden om een Delftsblauwe gitaar te maken. En die is er nu! Elk jaar maken de Master Builders enkele bijzondere projecten, vaak in samenwerking met kunstenaars en dit keer werkte Vince samen met Pamelina H. Zij beschilderde al eerder gitaren voor John Mayer, Jennifer Batten, Kenny Wayne Shepherd en de Fender Custom Shop. De volgens eigen zeggen 'coole oma die gitaren beschilderd' woonde enkele jaren in Nederland en wist daardoor wel raad met de opdracht. Via deze link kom je op haar pagina, met natuurlijk links naar facebook en instagram. 

De Delftsblauwe Strat is een eenmalig model, we gokken dat de prijs niet mals zal zijn, maar eigenlijk hoort deze gitaar in een Nederlands museum. Van Trigt naast Van Gogh. We zijn benieuwd waar dit kunstwerkje terecht komt.

zoeken
zoeken