Fender lanceert Tone Master Pro

Vloerprocessor bevat alle klassieke Tone Master Fender-modellen plus nog veel meer

Merknieuws 04-10-2023 08:48

Fenders Tone Master-serie bestaat uit digitale versterkers die één klassieke buizenversterker emuleren. Met de Tone Master Pro gaat Fender een stap verder en brengt diverse versterker- en effectmodellen onder in een vloerprocessor.

De Tone Master Pro bevat meer dan 100 van 's werelds populairste versterkers en effecten, waaronder alle klassieke Tone Master Fender-modellen, het eerste officiële EVH 5150 III Stealth-model onder licentie en andere klassiekers.

De robuuste, lichtgewicht Tone Master Pro heeft een intuïtieve gebruikersinterface met een fullcolour touchscreen. Je kunt presets creëren, voetschakelaars toewijzen en alles combineren tot songs die je vervolgens kunt organiseren in setlists.

Je hebt direct toegang tot al je presets en parameters en kunt aanpassingen maken zoals je dat op en echte versterker of effectapparaat zou doen.

Via usb kun je verbinding maken met de Tone Master Pro Control app voor het maken, bewerken en delen van je eigen presets of voor het beluisteren en downloaden van duizenden geluiden gemaakt door Fenders gemeenschap van gitaristen.

De Pro heeft verder alle mogelijke aansluitingen die je je kunt wensen (inclusief gitaar- en microfooningang, vier effectloops, midi en usb).  De 4x4 usb audio-interface kan direct worden aangesloten op een Mac of pc, waardoor je direct toegang hebt tot heel veel sounds voor zowel liveoptredens als studio-opnames.

Bij de Tone Master Pro horen ook twee FRFR powered speakers met een vermogen van maar liefst 1000 watt in klasse D. De Tone Master FR-10 en FR-12 hebben respectievelijk een 10- en 12-inch speaker plus een 1-inch tweeter en een driebands EQ. De speakers zien er uit als een klassieke Fender amp met zwart vinyl en zilverkleurig speakerdoek.           

Meer informatie vind je op de site van Fender.

zoeken
zoeken