Fender Highway: stage-ready akoestische gitaren

Nieuwe serie thinline akoestische gitaren heeft een volledig geïntegreerd Fishman Fluence pickupsysteem

Merknieuws 10-10-2023 16:10

Fenders nieuwe Highway-serie houdt het midden tussen een traditionele akoestische gitaar en hun geavanceerde Acoustasonic-modellen. Er zijn een dreadnought en een parlor met verschillende houtsoorten, en alle zijn uitgerust met een Fishman magnetische pickup.


De Highway Dreadnought is voorzien van een massief sitka sparren of mahonie bovenblad, geplaatst op een volledig uitgeholde mahonie body. Intern is er taps toelopende, zwevend X-bracing en de thinline body heeft een armrest voor extra speelcomfort.

De gitaar heeft een geschroefde mahonie hals met een toets van Indiaas palissander. De feel  van de hals lijkt op die van een elektrische gitaar, wat de gitaar ook aantrekkelijk moet maken voor gitaristen die doorgaans niet akoestische spelen.

Opvallend is de magnetische Fishman Fluence Core akoestische pickup tussen hals en klankgat. Samen met de twee regelaars op het bovenblad doet het ons denken aan een Gibson J-160E, bekend geworden door The Beatles, maar dan met een gebogen element. Elektronisch is de innovatieve Fluence pickup natuurlijk iets heel anders. 

De Highway Parlor biedt dezelfde functies en specs, maar in een iets compacter en taps toelopend ontwerp, perfect voor de gitarist die onderweg is.

“De Highway Series vertegenwoordigt een gedurfde stap voorwaarts in de wereld van akoestische gitaren en biedt muzikanten een nieuwe weg voor sonische verkenning en zelfexpressie", zegt Billy Martinez, Vice President Product - FMIC Acoustics & Squier. "We hebben samengewerkt met Fishman om hun geavanceerde Fluence elektronische pickuptechnologie ook voor traditionele akoestische gitaren geschikt te maken. Deze gitaren zijn een bewijs van onze toewijding aan het verleggen van de grenzen van gitaarontwerp en productie."

Dat het Fender menens is met de productie van akoestische gitaren blijkt uit het feit dat het bedrijf een aanzienlijke investering heeft gedaan in de fabriek in Corona, Californië door een deel van de faciliteit exclusief te wijden aan de productie van akoestisch-elektrische gitaren.

Kijk voor meer informatie over de Highway-serie op de site van Fender.

zoeken
zoeken