De Opus van Two Notes geeft je versterker- en kabinetsimulaties

Als DI of voor op je pealboard

Merknieuws 09-11-2023 14:17

De nieuwe Opus van Two Notes Engineering kan je zien als de volgende stap na de C.A.B. M+. Had deze de sound van één cleane versterker die je kon combineren met verschillende kabinetten, de nieuwe Opus biedt je de keus uit alle klassieke versterkermodellen. Of zoals Two Notes het zelf zegt het is een 'meerkanaals Amp Sim, DynIR Engine, Amp DI, IR-lader en Silent Stage-oplossing.'

 

Voortbouwend op de C.A.B. & C.A.B. M+ voegt de Opus voor- en eindversterkersimulaties toe naast midi en het algemeen gangbare usb-c. Gebruikmakend van Tube-Stage Modeling (TSM) technologie biedt hij je versterkersimulaties van onder andere Marshall, Fender en Vox versterkers. Hij is ook geschikt voor basgitaar en akoestisch gitaar. Zo kan je de droge klank van een piezo-element heel natuurlijk laten klinken met een van de akoestische IR's. Net of je je geliefde akoestische gitaar door een microfoon bespeelt. 

Maar hij is natuurlijk voornamelijk bedoeld voor op je pedalboard. Zo levert hij de mogelijkheid direct in te pluggen op een PA of stil te oefenen met hoofdtelefoon. Daarnaast kan je de Opus ook aansluiten tussen versterker en luidspreker, om zo IR's toe te voegen en deze klank naar de PA te sturen. Een eenvoudige oplossing als je niet met microfoons wilt werken.

Software
Torpedo Remote (beschikbaar voor iOS/Android/MacOS/Windows) laat je direct instellingen aanpassen en opslaan.

Hier vind je een opsomming van de indrukwekkende specificaties:
- Het ultieme pedaalplatform Amp Sim en DynIR Engine aangedreven door Tube-Stage Modeling (TSM) technologie.
- 5 ongerepte TSM Preamp-emulaties, in totaal 10 slots voor toekomstige Preamp-modellen via gratis Firmware Updates.
- Uitstekende TSM Poweramp-simulatie met 4 buizenversterkermodellen (6L6, EL34, EL84 en KT88), Pentode/Triode, Push-Pull (PP) 'Class AB' of Single Ended (SE) 'Class A' eindversterkers.
- On-board DynIR Engine voor toonaangevende cabinet simulatie met dual-miking faciliteiten, 8 microfoons per cabinet en 12 room emulations.
- Pro-grade pakket essentiële DSP-aangedreven processors en effecten, waaronder een EQ, Enhancer, Noise Gate en Reverb.
- Vooraf geladen met de Opus-Series DynIR Cabinet Collection met 32 cabinets, waaronder opnamen van Steve Stevens, Dave Friedman, Pete Thorn, George Lynch en Phil X.
- 99 voorgeprogrammeerde locaties en een exclusieve verzameling van meer dan 40 artist-series voorgeprogrammeerd door artiesten als Pete Thorn, Michael Nielsen, Jack Gardiner, Tom Quayle, Adam Steel, John Browne, Jay Leonard J en meer (beschikbaar als download na productregistratie).
- Draadloze en USB integratie met Torpedo Remote (iOS, Android, MacOS, Windows) voor aanpassen van instellingen, preset management en real-time auditie van 600+ DynIR Cabinets.
- MIDI-ingang voor integratie in bestaande set-ups, MIDI breakout-kabel inbegrepen.
- Dubbele statische IR-lader en akoestische DI met meer dan 40 akoestische impulsresponsen.
- USB-C-aansluiting voor toekomstbestendige snelle gegevensoverdracht.
- Compact ontwerp en stevig metalen behuizing.

Meer info: fillingdistribution.com

zoeken
zoeken