De gitaarbouwers op Amsterdam Guitar Heaven, vandaag, zaterdag 25 november

8 luthiers exposeren op de Gearshow Gitaar & Bas

Merknieuws 23-11-2023 08:41

Op de gitaarbeurs van Amsterdam Guitar Heaven zijn meer dan 70 merken gitaren, bassen, amps, effecten en accessoires aanwezig. De bijzondere gitaren en bassen van maar liefst acht gitaarbouwers zullen op de Gearshow Gitaar & Bas te zien zijn. De bouwers zullen je alles vertellen over hun eigen producten en natuurlijk kan je ze uitproberen, in de foyer van Q-Factory Amsterdam, zaterdag 25 november van 12 tot 6.

In alfabetische volgorde zijn deze bouwers aanwezig met een stand op Amsterdam Guitar Heaven: Brixx Custom Guitars, De Clercq Guitars, Dejawu, RH Guitars, Schwung, Tyrone Guitars, Unquendor Guitars en Vandermeij Guitars. 

Dejawu Guitars
Gitaarbouwer Derk Jan Lievers kan je honderduit vertellen over zijn unieke gitaren, gemaakt van 7500 jaar oud hout uit Wuhan. Experts in Kiel zeggen: ‘Met 95,4% zekerheid kan het hout gedateerd worden tussen 5474 en 5316 BC.’ Het hout uit deze prehistorische stronk is gebruikt voor body en hals van de Neolithic-serie, voor de toets wordt, net als bij alle andere Dejawu-modellen, ebben gebruikt. Dejawu neemt er drie mee naar Amsterdam Guitar Heaven.


Unquendor Guitars
De specialiteit van Unquendor Guitars is het bouwen van volledig op maat gemaakte instrumenten waarbij de klantervaring centraal staat. Vanaf het ontwerp tot en met het afmonteren en afstellen van een gitaar wordt een klant zoveel mogelijk bij het proces van het bouwen van zijn af haar droomgitaar betrokken. Enkele bijzondere gitaren die op de beurs te zien en te bespelen zullen zijn: Celtic Sonea (foto boven), Nessa Charcoal Black, Classic Sonea, Sonea “The Black Magician” en de Pantera X390 Tribute.

Brixx Custom Guitars
Inmiddels hebben zo'n 30 custombuilts van Brixx Custom Guitars de weg naar de klant gevonden. Brixx richt zich op de klant die met een beperkt budget toch iets persoonlijks wil laten bouwen. Er zijn twee lijnen, de standaard tot € 650,- en de Pro-line vanaf € 650,-.

De Clercq Guitars
De Clercq Guitars (foto boven: Gary de Clerq) heeft een complete lijn van eigen ontworpen high-end gitaren, met zelf ontworpen elementen. Elke gitaar is volledig handgemaakt met hoogwaardig antiek hout. Op de stand zowel gitaren met een olie-afwerking als kleurrijke gitaren met lak- en poly-finish. Modellen op de stand: De Clercq Prince, De Clercq Perzik, De Clercq 01.

Schwung
Schwung biedt drie verschillende modellen aan. De Schwung KASTER is gebaseerd op Fender-stijlen. De Schwung MAHOGANY is geïnspireerd op Gibson solidbody's. En de Schwung CROSSOVER is gebaseerd op de meer veelzijdige crossoverstijl, zoals sommige PRS'en. Alle modellen kunnen ook in een lichtgewicht, halfholle versie worden gebouwd.

Tyrone Guitars
Tyrone is een gitaarmerk van Pro Arte Acoustics in samenwerking met MG Guitars en LP Guitars. De focus ligt op de Tyrone gitaren: steelstring en concert, en dan speciaal de exclusieve Kingwood- en Yew-modellen. Luthier Michael Götz, die verantwoordelijk is voor de selectie van het hout en de sets prepareert voordat ze in productie gaan, zal ook op Amsterdam Guitar Heaven aanwezig zijn om meer info over de gitaren te kunnen geven.
tyrone-music.com

RH Guitars
De boetiekgitaren van RH Guitars worden op maat gebouwd door ontwerper en bouwer Roel van Heur. Op Amsterdam Guitar Heaven presenteert hij onder meer een DC-, een SCO- en een DCO-model. Daarnaast het gloednieuwe headless model.
@rh_guitars

Vandermeij Guitars 
Hij staat bekend om zijn Magistra (6-, 7- of 8-snarig met verschillende opties) en Maximus (6- en 7-snarig met verschillende opties) modellen en introduceerde vorig jaar de koploze Medusa met gewaaierde frets, klaar voor de progressieve gitaristen. Bouwer Koen van der Meij zal natuurlijk zelf aanwezig zijn om zijn modellen toe te lichten!

Check elders op Gitarist.nl welke merken allemaal vertegenwoordigd zijn op Amsterdam Guitar Heaven 2023!

Amsterdam Guitar Heaven
zaterdag 25 november, 12.00-19.00u
Q-Factory, Atlantisplein 1, Amsterdam 
5 minuten lopen vanaf station Amsterdam Muiderpoort
Eronder parkeren: parkeergarage Oostpoort

TICKETS - voor de hele dag slechts € 12,50!
Tickets kun je bestellen bij Ticketmaster
Gearshow Gitaar& Bas + Workshopfestival + Slotconcert € 12,50*
Studenten € 7,50
* Ticketprijs is inclusief servicekosten en betalingskosten.

Amsterdam Guitar Heaven is een project van Gitarist, De Bassist, Musicmaker, Guitar Matrix en Gitaarschool Nederland.

 

 

zoeken
zoeken