Tonex ODS Legends Signature Collection

Digitale modellen van vier legendarische Dumble Overdrive Specials

Merknieuws 24-11-2023 13:51

IK Multimedia brengt de ODS Legends Signature Collection uit voor Tonex. ODS Legends is de eerste in een nieuwe serie van Signature Collections en biedt gitaristen directe toegang tot vier onbetaalbare Dumble Overdrive Special versterkers. Als bonus zijn er ook nog Tone Models van twee legendarische overdrivepedalen: een Silver Klon Centaur en een '81 Ibanez TS808 Tube Screamer.


Veel van 's werelds beste gitaristen, waaronder Robben Ford, Stevie Ray Vaughan, Larry Carlton, David Lindley, John Mayer en nog veel meer, gebruik(t)en de Dumble Overdrive Special, die gemakkelijk een bedrag van zes cijfers opbrengt als een zeldzaam exemplaar wordt geveild. 

IK had de exclusieve mogelijkheid om elk van deze ongelooflijke versterkers vast te leggen terwijl ze voor opnamen  in de wereldberoemde Ocean Way Studios in Nashville, Tennessee waren, een studio die bekend staat om zijn superieure opnamefaciliteiten. Klankexperts stelden een verscheidenheid aan sweet spots in op de versterkers en pedalen, van clean tot overdrive, die vervolgens tussen opnamesessies door nauwkeurig werden vastgelegd.

Een verzameling van 20 op deze wijze gecreëerde Tone Models moet de essentie vangen van deze kostbare vintage amps. De vier Overdrive Specials in de collectie zijn gave exemplaren en werden gekocht van hun oorspronkelijke eigenaren met de originele buizen er nog in. Het gaat om een 1979 Dumble ODS 50-watt en 1983 Dumble ODS 100-watt top, en een 1984 Dumble ODS 50-watt en 2004 Dumble ODS 50-watt combo. Omdat de circuits waren afgestemd op specifieke gitaristen, biedt elke versterker een eigen geluid dat Tonex volledig heeft vastgelegd voor meerdere instellingen.

Signature Collections kunnen worden gekocht via ToneNET, IK's online platform voor het delen van geluiden, of in elke versie van Tonex Mac/pc die het gratis Tonex CS heeft. Signature Collection-toonmodellen werken ook naadloos in AmpliTube 5. De Tonex modellen werken net als andere AmpliTube amps en pedalen. Je kunt er zelf signaalketens mee bouwen en ze als presets opslaan.

Meer informatie vind je op de websites van IK Multimedia en Pro Media Connect.

zoeken
zoeken