Test van de Fender Audio bluetooth-speakers

En win de Fender Audio Newport 2 in de Gitarist Giveaway actie!

Merknieuws 02-01-2024 11:01

Fender Audio wordt sinds kort gedistribueerd door Voerman Amersfoort. Ze hebben drie bijzonder vormgegeven bluetooth-speakers in hun gamma, waarvan we er eentje mogen weggeven, de Newport 2, zie foto boven!

tekst Chris Dekker

Bluetooth-speakers zijn niet meer uit het dagelijks leven weg te denken. Thuis, onderweg, onder de douche en helaas ook op stranden en in natuurgebieden. Met zo ongeveer alle muziek beschikbaar op je telefoon zijn het handzame apparaten met vaak een zeer goede audiokwaliteit. Maar waarom zijn ze altijd kubus- of cilindervormig?  Fender doet het anders met de oplaadbare Riff, Indio 2 en Newport 2.

We hebben ze alle drie getest! We geven de Newport 2 weg 
De 30-watt Newport 2 (in verschillende kleuren, € 299,-) is een zeer compact en mooi vormgegeven apparaat met een heel mooi geluid, ook in het laag. De Newpoert komt inclusief netvoedingsadapter; perfect voor thuis maar ook op locaties waar geen stroom is dankzij de via usb oplaadbare batterij die tot 12 uur meegaat. 
Het geluid komt van twee full-range woofers en een tweeter, afstelbaar met regelaars voor volume, treble en bass. De Newport kan ook  gecombineerd worden met een tweede unit voor een nog groter stereogeluid.

We mogen de Newport 2 in blackgunmetal weggeven, dus ga gauw naar onze Giveaway-pagina: doe mee en win! 

Indio 2: prachige audiokwaliteit
De twee andere modellen vallen nog meer op. De 60-watt Indio 2 (vanaf 449,-), in zwart tolex of tweed, is een prachtige mini-Fender amp, met zelfs zeer kleine heksenhoedknopjes. Deze speaker staat geweldig in elke (wo)man-cave, gitaarkamer, homestudio, oefenruimte of gewoon in je woonkamer. Ook deze levert verbazend veel volume en een prachtige audiokwaliteit.

Riff: 60-watt amp
De zeer strak en modern vormgegeven 60-watt Riff (€ 519,-) is te bedienen met een app of via de geribbelde, houten bovenzijde met aanraakgevoelige knoppen. Op deze amp kan je je (bas)gitaar aansluiten en meespelen met muziek, waarbij de mix van audio en gitaar makkelijk in te stellen is. Voor meer volume kan je zelfs meerdere Fender Audio-apparaten aan elkaar koppelen. Draadloos natuurlijk. Van Fender hadden we misschien iets meer verwacht, zoals een paar on-board effecten of versterkersimulatie, maar alsnog is het een handig apparaat om mee te spelen met audio.

Conclusie
Het trio is niet goedkoop, maar daar staat een zeer goed geluid en een bijzondere vormgeving tegenover. 

Fender Audio Newport 2 - Richtprijs: vanaf € 299,-
Fender Audio Indio 2 - Richtprijs: vanaf € 449,-
Fender Audio Riff - Richtprijs: vanaf € 519,-

Meer informatie: fenderaudio.nl