NAMM 2024: DAngelico archtops en flattops

Excel EXL-1, Excel Style B en Premier Tammany, Gramercy en Fulton

Merknieuws 24-01-2024 17:43

D'Angelico presenteert in de betaalbare Premier serie drie nieuwe akoestische gitaren en brengt tegelijk twee archtops uit naar klassieke ontwerpen van John D'Angelico.


Premier Serie
Met de Tammany, Gramercy en Fulton krijgt de Premier serie drie nieuwe betaalbare akoestische gitaren erbij met veel waar voor je geld. Zo zijn ze alledrie voorzien van een typische D'Angelico slagplaat en kop en hebben ze antique bronze hardware. De Tammany is een OM-type zonder cutaway, terwijl de Gramercy een moderner voorkomen heeft met zijn auditorium body met cutaway. De Fulton is een twaalfsnarig model, ook voorzien van cutaway. Alle drie hebben ze een massief sparren top, zij- en achterkant van gelamineerd mahonie en een Fishman Sonitone systeem om versterkt te kunnen spelen.

 

De D'Angelico EXL-1 (met cutaway) en Style B

Klassieke archtops
De nieuwe archtops komen in de duurdere Excel serie uit en allebei zijn ze gemaakt naar het ontwerp van John D'Angelico. De Style B heeft een kortere body alhoewel hij wel net als de EXL-1 17 inch meet op het breedste deel. Hij heeft geen cutaway en is voorzien van een zwevend DeArmond Rhythm Chief element. De EXL-1 is voorzien van een venetiaanse cutaway en heeft een zwevende humbucker, de USA Seymour Duncan Johnny Smith Floating Mini Humbucker. 

Meer info: dangelicoguitars.com

zoeken
zoeken