NAMM Nieuws van Algam Benelux: Martin, Dunlop, Takamine, Sterling by Music Man, Eko en meer

Van Martin's GPCE Inception Maple tot en met Eko's Baio B Multi-effect

Merknieuws 01-02-2024 13:02

Algam Benelux is een van de grootste distributeurs van muziekinstrumenten en pro audio in Nederland en België. Hun team struinde de NAMM Show af naar alle nieuwe producten binnen hun gamma. In deze advertorial aandacht voor nieuws van Martin, Dunlop, Takamine, Sterling by Music Man, Eko en meer.

                                      -  advertorial  - 

Martin komt met een heel scala aan nieuwe gitaren
Op de grote stand van Martin lanceerde de gitaarbouwer de GPCE Inception Maple, de Remastered X Series en de SC-18/SC-28.

De GPCE Inception Maple is een prachtige 14-frets Grand Performance met cutaway met een baanbrekend systeem van geraamtevormige bracing en sonische kanalen die de sustain, volume en resonantie verbeteren. Lees meer.

Aan de asymmetrische SC-serie van stagegitaren is de SC-18E toegevoegd. Dit model heeft een sparren bovenblad op een mahonie zij- en achterkant en is uitgerust met het LR Baggs Anthem systeem. Lees meer.

De betaalbare X Series heeft een upgrade gehad ofwel ‘geremasterd’ zoals Martin het noemt.

Het gaat om een aantal verbeteringen qua bespeelbaarheid en uiterlijk. Ze hebben een dunnere toets met afgeschuinde randen voor meer speelcomfort en een “verfijnde” stringspacing. De X1-instapmodellen hebben HPL body’s, Stratabond halzen en Richlite toetsen en bruggen. De X2-modellen hebben zijdeglans sparren bovenbladen, HPL achter- en zijkanten en hardhouten halzen, toetsen en bruggen. 

 

Nieuwe Dunlop producten!
De MXR Joshua Ambient Echo is een ritmische etherische delay die de atmosferische vibes van vintage rack style processing nabootst

De MXR Split + Tap is een compacte voetschakelaar die een passieve TRS-splitter combineert met een responsieve tap-temporegelaar, allemaal in één compacte maar robuuste unit.

De MXR Iso-Brick Pro Power Supply levert zuivere, stabiele spanningen aan een breed scala aan pedaaltypen in een slanke vormfactor zodat je met een gerust hart je hele board van stroom kunt voorzien zonder extra bulk.

De MXR Gran Torino Boost Overdrive maakt gebruik van MOSFET-technologie om het natuurlijke geluid van je installatie te versterken en te verrijken met het warme, organische geluid van klassieke buizenversterkers - en hij wordt geleverd met een eenvoudige maar effectieve set regelaars om de toon te vormen die bij je setup past.

Vier de 20e verjaardag van de samenwerking tussen Dunlop en Zakk Wylde met de Wylde Audio Cry Baby Wah. Dit pedaal is vanaf de grond opgebouwd met een geweldige klank en robuuste duurzaamheid in gedachten, en kan de verpletterende laars van de meest meedogenloze leadgitarist van metal aan.

Ook is er de Wylde Audio Rotovibe Chorus/Vibrato, met dezelfde intensiteits- en snelheidsregelaars en het rijke roterende speakereffect van de klassieke versie met geheel nieuwe custom graphics.

De Way Huge Smalls Geisha Drive creëert een breed scala aan dynamische, aanraakgevoelige tonen die je kunt instellen van overdrive tot distortion door de volumeknop van je gitaar aan te passen.

 

Lees hier meer over nieuwe Dunlop producten, inclusief een heel scala aan nieuwe plectrums.  

 

 

Sterling by Music Man
We kwamen een enorme reeks nieuwe Sterling by Music Man gitaren tegen op de stand van Ernie Ball Music Man, in drie verschillende series:

  • Axis (foto boven)
  • Cutlass CT30 / CT50 / CT50Plus / 7-STRING RICHARDSON
  • Majesty

Lees hier alles over de nieuws Sterling modellen

 

 

Limited gitaar van Takamine
Takamine bouwt elk jaar een bijzondere gitaar die in gelimiteerde oplage uitkomt. Voor de LTD2024 haalden ze hun inspiratie uit ons zonnestelsel. Zo heeft deze gitaar met sitka bovenblad en palissander zij- en achterkant een afwerking van natural tot penumbra blue, gespiegeld in de kop.   De bracing van het bovenblad is met de hand gevoicet door masterbuilder Tohru Hirokawa. De ebben toets is ingelegd met de planeten uit het zonnestelsel, met de zon zelf bij de twaalfde fret. De gitaar is uitgerust met Takamine’s Palathetic pickupsysteem.

 

Eko presenteert het Baio B Multi-effect
De Baio B is een multi-effectpedaal met veel extra's. Zo zijn er 8 IR's (impulse responses - een digitale kopie van een versterkergeluid) voor akoestische en elektrische bas, met 3-bands toonregeling. Je vindt een compressor, chorus, phaser, reverb, delay, en ingebouwde tuner (met mute-functie) aan boord, terwijl je ook via koptelefoon kan spelen. Mocht je met muziek mee willen spelen? Via bluetooth hoor je je basloze tracks of favoriete nummers.

Via de usb-poort kan je met het kleine ding opnemen op PC, Mac, tablet of smartphone, dus het is een ideale metgezel voor onderweg, op school, in de kleedkamer of tourbus.

De Baio B meet 16cm bij 6cm en het weegt 260 gr. en het werkt op batterijen.

 Lees veel meer over Algam Benelux op de NAMM Show 2024 op de site van Algam.  

 

zoeken
zoeken