De gitaren waarmee ESP 2024 in gaat

Bijna 40 nieuwe modellen!

Merknieuws 22-02-2024 14:02

Met een videopresentatie op espguitars.com afgelopen 19 januari, startte ESP Guitars het nieuwe seizoen 2024 met bijna 40 nieuwe LTD modellen. We stellen ze hier aan je voor!

Wil je de hele presentatie terugkijken, dan kan dat hier:

Pijlsnel
We beginnen met twee nieuwe modellen die zijn toegevoegd aan de Arrow serie: de Arrow-1000 in Dark Brown Sunburst Satin en de Arrow-1007 Baritone EverTune in Black. Beide gitaren hebben de radicale V-vorm van de ESP Arrow en bieden een neck-thru-body constructie. De Arrow-1007 Baritone EverTune is een zevensnarig model met een 27" bariton scale.

LTD ARROW-1007 BARITONE EVERTUNE

Total Eclipese
ESP's LTD EC serie is ook uitgebreid met verschillende nieuwe modellen, waaronder de EC-01FT, verkrijgbaar in Black, Olympic White en Vintage Burst kleuren.

LTD EC-01FT BLK

De LTD Deluxe EC-01FT is een brute gitaar met veel raffinement, die verkrijgbaar zal zijn in de kleuren Black, Olympic White en Vintage Burst. Het is het antwoord op de vaak geuite wens voor een sobere, platte versie van het populaire Eclipse ontwerp. Op het eerste gezicht lijkt deze gitaar heel eenvoudig uitgerust, maar onder de motorkap zit veel meer! Met een nieuwe pickup die exclusief voor ESP is ontwikkeld door Seymour Duncan en andere verfijningen in het ontwerp, is de EC-01FT geen instapmodel EC. Deze EC is absoluut voor de hardcore ESP-speler.

Andere nieuwe toevoegingen aan de LTD Deluxe EC serie zijn de onlangs herziene succesvolle EC-1000 Black en EC-1000 See Thru Black Cherry modellen, die nu zijn uitgerust met Fishman Fluence pickups, en de EC-1007 Baritone EverTune (Black), een zevensnarige gitaar met een 27" bariton scale en EverTune brug.

Doublecuts
De LTD Deluxe H3-1000FR (Metallic Silver) wordt geleverd met een extra dunne esdoorn hals en een direct-mount pickup set - de Seymour Duncan Custom 14 die exclusief voor ESP is ontwikkeld, gecombineerd met een visueel bijpassende Seymour Duncan APH-1 Alnico II Pro humbucker in de halspositie.

De nieuwe M-1001 (Charcoal Metallic Satin) heeft een vlakke elzenhouten body, een zijdeglans afgewerkte, extra dunne, driedelige esdoorn hals en een direct gemonteerde Fishman Fluence Modern humbucker. De LTD Deluxe M-1007 Baritone (Charcoal Burst Satin) is daarentegen een zevensnarige gitaar met een set-thru constructie, 27" bariton scale en een elzenhouten body met een krullend esdoorn bovenblad.


LTD M-1007 Baritone

De MH-1000 EverTune (Charcoal Burst) heeft een set-thru constructie met een mensuur van 25,5 inch, een mahonie body met gewolkt esdoorn bovenblad, 24 extra jumbo roestvrijstalen frets en de innovatieve EverTune brug met constante snaarspanning. De pickups van de MH-1000 EverTune zijn Fishman's innovatieve actieve polyfone Fluence Modern humbuckers. De MH-1000NT (Charcoal Burst) is een vergelijkbare gitaar, maar met een TonePros Locking TOM brug met snaren die door de body lopen.

Offset
De gestroomlijnde nieuwe LTD Deluxe Phoenix-1001 (Tobacco Sunburst) is een gitaar met een full-length hals die wordt geleverd met een veelzijdige Seymour Duncan Custom 14, die een hoge output en uitzonderlijke toonbalans levert.

De ESP XJ is terug! De XJ-1 HT (Black Blast) heeft een bolt-on constructie met een 25,5" mensuur en een spannende textuur: een gezandstraalde black blast afwerking op de swamp ash body. Andere kenmerken zijn een roasted maple hals en de populaire reverse headstock.


LTD XJ-1HT

SN-serie
Er zijn ook drie nieuwe modellen in de SN-serie aangekondigd. De SN-1000 EverTune Koa (Natural Satin) heeft een geschroefde halsconstructie met een 25,5 inch mensuur en een mahonie body bedekt met Hawaiiaans koa. Tussen frets 15 tot 22 is de toets gescoopt.

LTD SN-1007HT

De SN-1007HT Baritone (Fire Blast) biedt de SN vorm met een 27" bariton mensuur en een gezandstraalde Fire Blast afwerking op een swamp ash body. De SN-1 HT Baritone (Black) is een andere baritongitaar met een 27" mensuur, met een geschroefde hals. Hij heeft een swamp ash body en een vijfdelige dunne U-vormige hals van geroosterd esdoorn/purperhart.

Viper
Nieuw in de Viper serie is de LTD Deluxe Viper-1000 in de populaire Vintage Black afwerking.

LTD Viper-1000

Signatures
ESP gitaren staan al heel lang bekend om hun vele bekende endorsers, en signaturemodellen zijn een belangrijk onderdeel van de ESP traditie. Al in de jaren 80 maakten ESP-gitaristen als George Lynch, Kirk Hammett, James Hetfield en vele anderen ESP beroemd door hun modellen beschikbaar te stellen aan andere muzikanten. Op de NAMM 2024 presenteert het bedrijf acht nieuwe Signature Series instrumenten.

De LTD GH SV-200 is de nieuwste signature serie gitaar voor Gary Holt, een van de meest invloedrijke muzikanten in de wereld van thrash metal. Het is een meer betaalbare versie van Holt's LTD GH-SV model, dat werd geïntroduceerd in 2023, en wordt geleverd met dezelfde offset ESP SV bodyvorm, zwarte afwerking en rode multi-binding als zijn high-end versie.


LTD GH-SV200

Met de LTD GL Desert Eagle presenteert ESP een nieuwe signature gitaar voor hun jarenlange endorser George Lynch (Dokken, Lynch Mob) - een nieuwe editie van het legendarische Kamikaze model.

LTD GL Desert Eagle

De LTD MK EC-FR is een nieuwe toevoeging aan de signature serie voor Mille Petrozza, de oprichter van de baanbrekende en invloedrijke thrash band Kreator. Deze gitaar wordt geleverd in de bekende single cutaway vorm van de ESP Eclipse, maar met een elzenhouten body met een platte top en zonder randen, afvlakking op de cutaway of een arm cutout en heeft een zwarte binding op de body, hals en headstock.

LTD MK EC-FR

Een gloednieuwe Signature Series gitaar voor Bill Kelliher van de bekroonde Amerikaanse metalband Mastodon werd ook onthuld op de 2024 NAMM Show. Gebaseerd op een gitaar die Kelliher liet bouwen in de ESP Custom Shop, heeft de LTD Royal Shiva een unieke double cutaway bodyvorm met een Silver Sunburst afwerking die doorloopt tot aan de achterkant van de body en de hals.

LTD Royal Shiva

De LTD TED-EC behoort tot de signature serie van Ted Aguilar, de gitarist van de Bay Area thrash band Death Angel. Deze single-cutaway EC heeft een zwarte afwerking met witte pickup covers, witte pickup frames en witte parelmoeren stemknoppen.

ESP kondigt ook een update aan voor de signature serie gitaar van Lars Frederiksen van de iconische punkrockband Rancid. De LTD Volsung wordt nu aangeboden in een nieuwe Oxblood Satin afwerking.

'87
ESP Guitars introduceert ook een nieuwe toevoeging aan de populaire LTD '87 serie. Als een muzikant in de late jaren 80 en vroege jaren 90 de beste shredgitaar zocht, was het waarschijnlijk een ESP Horizon! Deze originele Horizon gitaren zijn vandaag de dag nog steeds erg gewild. Net als de rest van de '87 serie, heeft ESP de componenten, hardware en afwerkingen voor de Horizon Custom '87 genomen als een trouwe recreatie van het ESP model uit die tijd. De nieuwe LTD Horizon Custom '87 wordt aangeboden in de volgende drie afwerkingen: Zwart, Candy Apple Red (beide met zwarte hardware) en Pearl White (met chromen hardware).

LTD HORIZON CUSTOM '87

Betaalbaar
Last but not least presenteert ESP Guitars op de NAMM Show 2024 een reeks betaalbare nieuwe modellen uit de LTD 200 en 256 series voor muzikanten met een kleiner budget.

De LTD EC-201FT, die verkrijgbaar is in Black en See Thru Black Cherry, is een meer betaalbare versie van het nieuwe EC-01FT model uit de Deluxe serie.


LTD EC-256

De LTD EC-256, nu al een van de populairste LTD modellen, is verkrijgbaar in drie nieuwe kleuren, waaronder Candy Apple Red Satin, See Thru Black Cherry Sunburst en Vintage Gold Satin.

Meer info: sound-service.eu

zoeken
zoeken