Wilde gitaren van LÂG

Zes nieuwe Sauvage gitaren

Merknieuws 22-02-2024 21:33

Het Franse Lâg Guitars heeft een serie eco-vriendelijke gitaren geïntroduceerd, de 'sauvage' serie (Frans voor 'wild'). In de komende editie van Gitarist vind je een test van twee van de nieuwste gitaren in die serie de Sauvage PE en de Sauvage DCE. Een voorproefje!

De Sauvage-serie is het antwoord van Lâg op de uitdaging om milieuvriendelijkere gitaren te bouwen. De PE is een parlorgitaar, de DCE een dreadnought met een cutaway. Beide gitaren hebben een pre-amp en een piëzo-element aan boord. De bomen waaruit de gitaren zijn gemaakt komen uit een FSC-gecertificeerd bos, dat op een duurzame manier beheerd wordt. Het hout dat voor de gitaar gebruikt is, noemt Lâg BrankoWood.

Voor wie daar nog nooit van gehoord heeft: dit is een innovatie van Lâg zelf. Branko Hermerscee, een Australische onderzoeker, heeft een procedé ontwikkeld om snelgroeiend hout van pijnbomen te 'tropicaliseren', dus kunstmatig te verouderen. Die behandeling maakt de gitaren beter bestand tegen temperatuurschommelingen  en vochtigheid, maar ze heeft veel meer voordelen. Want hierdoor krijgt het hout van de Pinus Radiata (uit Nieuw-Zeeland) de eigenschappen van tropisch hardhout en worden bedreigde bomen gespaard.

Lâg Sauvage-DCE Dreadnought Cutaway Acoustic-Electric

 

 

Lâg Sauvage-PE Parlor Acoustic-Electric

Uit de test: 'Deze Lâgs zijn innovatieve gitaren en ze combineren een mooie klank met een aparte 'wilde' uitstraling.' In de april-editie van Gitarist lees je er alles over in de uitgebreide test.

Lâg presenteert nog 4 nieuwe Sauvage gitaren

Auditorium Cutaway Acoustic-Electric:


Travel Acoustic-Electric:


Jumbo Cutaway Acoustic-Electric:


Acoustic-Electric Bass Jumbo Cutaway:

Alle Lâg Sauvage gitaren.

Distributie: Algam Benelux

zoeken
zoeken