G&L gitaren en Leo Fender

G&L levert gitaren in drie series en acht modellen

Merknieuws 03-05-2024 09:05

Leo Fender, de vader van de Strat en de Tele, besloot bij de oprichting in 1979 van G&L dat hij, ondanks de populariteit van deze gitaren, nog een aantal aspecten van zijn vroegere meesterwerken kon verfijnen. Aangezien het bedrijf Fender (dat Leo in 1965 aan CBS had verkocht) op dat moment niet op zijn best was, wist Leo dat hij zijn nieuwe gitaren ook nóg beter zou kunnen bouwen.

                                        Leo Fender (1909-1991)

Vandaag de dag biedt G&L nog steeds een alternatief voor Leo’s vroegste ontwerpen. In Gitarist 323 hebben we de G&L Legacy gitaar getest, een klassieke doublecut die wordt gebouwd in hun de facto customshop in Fullerton, Californië. De goedkopere modellen uit de Tribute Series worden in Indonesië geproduceerd.


Die test uit 2018 kun je hier lezen (pdf download).

Het Legacy model is verkijgbaar in twee verschillende series, in de Fullerton serie en de Tribute serie. Die series hebben ook weer tal van andere modellen, zoals de ASATComancheS500DohenyFalloutSkyhawk en Espada

De S500, Doheny, Skyhawk zijn er ook in de duurste CLF Research serie. 

In deze video wordt alles verteld over Le Fender en G&L (waarbij de L staat voor 'Leo'!) 

In deze video worden de Comanche modellen belicht. De foto helemaal boven is ook een Comanche model. 

Distributeur Algam Benelux laat ons met onderstaand kaartke weten bij welke dealers de gitaren in voorraad zijn. Klik op het kaartje om te zien om welke winkels het gaat. 
 

zoeken
zoeken