Wolfgang Van Halens signaturegitaar nu leverbaar

De EVH SA-126 combineert semi-holle kenmerken met een shredhals en veelzijdige pickups

Merknieuws 21-05-2024 16:27

Aangekondigd in januari na een ontwikkelingsproces van drie jaar is Wolfgang Van Halens EVH SA-126 signaturemodel nu eindelijk op weg naar de winkels.

Wolfgang Van Halen ontwikkelde de SA-126 samen met Matt Bruck, Eddie’s voormalige tech en managing director van EVH, en EVH Masterbuilder Chip Ellis. Hij is erg blij met het resultaat: “Ik hoop dat je alles uit de 126 kunt halen wat je wilt en dat hij je inspireert zoals hij mij heeft gedaan - en meer.” In een nieuwe video laten Wolfgang en Matt Bruck hun licht schijnen over de gitaar:

 

De SA-126 wordt beschreven als een kruising tussen een semiholle en solidbodygitaar. De gitaar heeft een mahonie body voorzien van klankkamers en met een lindehouten (basswood) middenblok. De geschroefde hals is eveneens van mahonie en heeft een EVH Modified C-profiel en een ebbenhouten toets met een compoundradius (12-16 inch) en 22 jumbofrets. De elementen zijn twee SA-126 humbuckers, ontwikkeld in samenwerking met Fenders pickup-ontwerper Tim Shaw.

De EVH SA-126 is verkrijgbaar in twee versies: met top van gewolkt esdoorn in Transparent Purple of Tobacco Sunburst en met een gewone esdoorn top in Matte Army Drab of Stealth Black.

Ga voor meer informatie naar de site van EVH Gear.

 

zoeken
zoeken