Boss Katana reeks geheel vernieuwd

Derde generatie van de populaire versterkerreeks

Merknieuws 29-05-2024 14:34

Jaren geleden verving de Katana reeks - genoemd naar een Japans zwaard - de Roland Cube versterkers. Tegelijk veranderde de naam op het logo van Roland naar Boss. Met de Gen 3 is de hele reeks up-to-date gebracht en vernieuwd.

Reeks
Er zijn in totaal zeven modellen binnen de Katana reeks, beginnend bij de Katana-50 en Katana-50 EX. Beiden 1x12 combo's waarbij de EX-versie is bedoeld voor podiumgebruik met een verbeterde luidspreker, meer presets en mogelijkheid om 'm te bedienen met een footcontroller. 
Van de Katana-100 is een 1x12 en 2x12 versie beschikbaar.
De Katana Artist is het topmodel, een 1x12 combo met Bloomfunctie en Waza luidspreker. Dan zijn er nog twee tops, de Katana Head en Katana Artist Head, allebei 100 watt en beschikbaar met bijpassend kabinet. 


Boss Katana-100 Gen 3

Wat is nieuw?
Ten opzichte van de vorige versie is de al genoemde Bloom-functie nieuw. Druk je deze knop in, dan krijg je een duidelijker attack en wordt de klank dynamischer in het laag. Deze is beschikbaar op de tops en Artist combo. Verder zijn de versterkermodellen verbeterd en is de Pushed versterkerklank nieuw met zijn harmonisch rijke en dynamische oversturing. Alle Gen 3 modellen hebben een usb-c aansluiting en ingang voor expressiepedaal. Op de Katana 50 na hebben ze allemaal een solo boost functie. Vanaf de Katana-100 hebben alle modellen een resonance schakelaar en EQ contour knop. De Artist modellen zijn voorzien van een XLR uitgang. Bovendien zijn alle Gen 3 versterkers uitgerust met bluetooth om verbinding te maken met de Boss Tone Studio app. 

Meer info: boss.info

zoeken
zoeken