Eko Tribute Series

Klassieke modellen voor een prikkie

Merknieuws 18-06-2024 14:18

De Eko Tribute Series biedt gitaren die gebaseerd zijn op de klassieke elektrische modellen, voor een scherpe prijs. Of je nu een beginner bent op zoek naar een instapmodel of een gevorderde gitarist die een instrument wil voor ‘erbij’, in de Tribute Series zul je voor elk genre iets kunnen vinden.

Tribute Starter Series
De Tribute Starter-serie is bedoeld voor beginnende elektrische gitaristen die een klassieke model willen tegen een scherpe prijs. De serie bestaat uit Strat-, Tele-, Les Paul- en SG-type gitaren in diverse kleuren en topafwerkingen (o.a. quilted en flamed).

De S-modellen hebben een body van populier en een esdoorn hals met een kunsthars toets. Naast gitaren met een traditionele SSS-pickupconfiguratie (S-300) zijn er ook modellen met een HSS-configuratie met een humbucker bij de brug (S-350). Een tremolo ontbreekt natuurlijk niet en er zijn ook linkshandige (S-300 LH) en driekwart modellen (S-100 3/4 ).

De twee VT-380 modellen zijn T-type gitaren en hebben eveneens een body van populier en een esdoorn hals met een WPC kunsthars toets met 22 frets. De elektronica bestaat uit twee singlecoils met een master volume- en toonregelaar en een driestandenschakelaar.

De LP-type VL-480 modellen komen in verschillende afwerkingen waaronder Gold Sparkle en Sunburst Flame. Ook hier een body van populier en een esdoorn hals met een WPC kunsthars toets. De gitaren hebben alle de bekende dubbele-humbuckerconfiguratie met volume- en toonregeling per element met driestandenswitch en een tune-o-matic brug. Voor liefhebbers van het puntige werk zijn er de SG-type DV-10 modellen met dezelfde specificaties.

Tribute V-NOS Series
De Tribute V-NOS-lijn bestaat uit modellen met een vintage uitstraling. De S-300 V-NOS en VT-380 V-NOS zijn er in de kleuren Black, Sunburst, Daphne Blue en Olympic White.

Tribute Relic Series
Het Tribute S- en T-type model zijn er ook in relic-uitvoering.  De S-300 Relic en VT-380 Relic hebben het doorleefde uiterlijk van een gitaar waar al jaren op is gespeeld. Houtsoorten, hardware en elektronica zijn hetzelfde als bij de andere S-300 en VT-380 modellen.Tribute Jazz Series
De Tribute Jazz-serie is gemaakt voor gitaristen die een instrument willen dat speciaal ontworpen is voor jazz, met kenmerken die vergelijkbaar zijn met die van klassieke jazzgitaren.

SA 350 is een thinline semi-akoestisch model, met een esdoorn top en pauwlonia zij- en achterkant, en een esdoorn hals met WPC (kunsthars) toets met 22 frets. De gitaar is uitgerust met twee Eko humbuckers met elk een volume- en toonregelaar, een driestandenschakelaar en een tune-o-matic-type brug. Met een vintage look en feel ideaal voor gitaristen die van old school jazz en rock 'n’  roll houden, maar ook geschikt voor rock.

SA 750 is de ‘dikke jazzgitaar’ uit de serie, met een enkele Florentijnse (puntige) cutaway en voor het overige dezelfde houtsoorten en elektronica als de SA 350.

Meer inormatie vind je op de sites van Eko en Algam Benelux

zoeken
zoeken