Source Audio stort zich met de Artifakt op lo-fi weelde

Radio, tape, verb, crush, ladder, vinyl en glitch

Merknieuws 26-06-2024 15:03

De Artifakt Lo-fi Elements is volgens Source Audio het eerste pedaal in zijn soort, met een uitgebreide verzameling van alle wazige, krassende, wiebelende en gebroken klanken die de term 'lo-fi' belichamen. Net als een mega-delay of mega-reverb is Artifakt een "one-stop shop" voor alle meest gewilde lo-fi effecten, inclusief oude vinylreplicaties, tape modulatie en oversturing, bit crushing, sample rate reduction, donkere reverb en echo, filtering, compressie, glitch en meer.Source Audio heeft de afgelopen drie jaar veel tijd besteed aan het zorgvuldig verfijnen van elk van deze geluiden en aan het ontwikkelen van een geheel nieuw hardwareontwerp met een eenvoudig te gebruiken interface die de volledige mogelijkheden van het pedaal binnen handbereik brengt.
Met Artifakt's effectkeuzeknop navigeer je door de zeven verschillende effecten. Het eerste effect op de draaiknop is Radio met krakende nostalgische klanken waar statische frequentie filtering en ruisgeneratie de charme oproepen van een vintage radio die worstelt om een signaal weer te geven. De Tape engine roept het geluid op van vintage tapemachines door subtiele compressie, overdrive, tape flutter en pitch modulatie te mengen om effecten als slapback, chorus, verdubbeling en tape verzadiging op te roepen. μVerb is een primitief reverb effect met stuiterende echo's vergelijkbaar met de reverb op 8-bit gamesystemen. Het Crush-effect begeeft zich op het terrein van bitdiepte-quantizing en sample rate-reductie, allemaal verfijnd vormgegeven met de resonantie van een Moogachtig ladderfilter. Ladder, geïnspireerd op het befaamde R-2R ladderfilter, biedt zowel envelope- als LFO-modulatieregeling voor klassieke en dramatische filter sweep-effecten. Vinyl emuleert getrouw het gekraak en gepop van vintage platen, van ongerept 180-grams vinyl tot geliefde grammofoonplaten. Glitch voegt een onvoorspelbaar randje toe, waarbij fragmenten van je performance worden opgevangen en teruggeslingerd op willekeurige snelheden en toonhoogtes.

Door de Artifakt Lo-fi Elements te combineren met Source Audio's volledig opnieuw ontworpen Neuro 3 software krijgt het pedaal nog meer bedieningsmogelijkheden. Krijg toegang tot gratis, podiumklare presets uit Neuro's groeiende bibliotheek van fabrieks- en Neuro Community-presets. Verken de uitgebreide bewerkingsmogelijkheden van Neuro om te mixen en te experimenteren met de verschillende eerder genoemde lo-fi elementen - het is een grenzeloos effectenpalet voor het creëren van unieke lo-fi geluiden. Artifakt beschikt ook over stereo-ingangen en -uitgangen, volledige MIDI-besturing via de 3,5 mm TRS in-en thru jacks, dubbele voetschakelaars, 128 presets, en nog veel meer.

Hier de Artifakt Lo-fi Elements eigenschappen en specificaties op een rij:

- 7 verschillende effect engines op de voorkant van het pedaal: Radio, Tape, μVerb, Crush, Ladder, Vinyl en Glitch
- 16 presets toegankelijk via de pedaalbediening (128 presets beschikbaar via MIDI)
- Dubbele voetschakelaars voor inschakelen/omleiding, scrollen van presets en diverse andere engine-specifieke functies
- Diepe geluidsbewerkingsmogelijkheden met Neuro 3, Source Audio's gratis effectenbewerkings- en preset-downloadsoftware
- Download geluiden uit Source Audio's groeiende bibliotheek van meer dan 10.000 fabrieks- en Neuro Community presets
- Volledige MIDI-bediening via de 3,5mm TRS MIDI In- en Thru-aansluitingen
- USB-C-poort voor aansluiting op Neuro 3.0, Source Audio's software voor het downloaden van presets en het bewerken van effecten
- Stereo-ingangen en -uitgangen
- Externe expressieregeling
- Kies uit Actief Analoog of True Bypass
- Geborsteld geanodiseerd aluminium behuizing
- Stroomverbruik: 200mA (1,8 watt)

Meer info: voerman.nl (importeur) en sourceaudio.net

zoeken
zoeken