Blackstars Polar 2: audio-interface voor gitaristen

Tweekanaals usb audio-interface

Merknieuws 09-07-2024 11:00

Blackstar introduceert de Polar 2, een tweekanaals audio-interface speciaal gemaakt voor gitaristen. Bij de ontwikkeling heeft Blackstar zich drie doelen gesteld: een natuurlijke feel, geen digitale clipping bij dynamisch ingangssignaal en hij moet eenvoudig te bedienen zijn.


FET & Enhance
De Polar 2 heeft een FET-instrumentingangen. De FET-ingangen bieden ultralage ruis bij een hoge headroom, wat een uitstekende basis is voor gitaar. Daarnaast is er de "Enhance"-schakelaar. Als Enhance wordt ingeschakeld op de instrumentingang, wordt een circuit ingeschakeld dat zorgvuldig is ontworpen om de ingangstrap van buizenversterkers na te bootsen, inclusief alle niet-lineaire gedragingen en karakteristieken. De "Enhance" schakelaar geeft je de feel en respons zoals je die verwacht als je door een versterker speelt.
Daarbij lost het Enhancecircuit het probleem op met het instellen van levels. Veel interfaces clippen vaak digitaal vanwege de dynamische aard van een gitaar DI-signaal. Met "Enhance" aan, zal POLAR's inputcircuit nooit digitaal clippen, want je kan de interface aansturen zoals de voorversterker van een buizenversterker.Microfooningang
De Enhance-functie is ook beschikbaar voor de microfooningangen. Ingeschakeld worden de hoge frequenties iets opgetild om air en helderheid toe te voegen die geweldig klinkt bij zang en akoestische gitaren. De microfoonvoorversterker is gebaseerd op een van de meest gerenommeerde vintage studiovoorversterkers en biedt 48 volt fantoomvoeding.

Zie hier de uitgebreide introductie van alle functies van de Polar 2:


Meer info: face.be (importeur) en blackstaramps.com

zoeken
zoeken