Elvis Costello Signature Jazzmaster

50 jaar Fender Jazzmaster

Merknieuws 18-05-2008 20:35

De Fender Jazzmaster bestaat in 2008 50 jaar. Dit jubileum wordt gevierd met enkele speciale uitgaven, waaronder de Elvis Costello Signature Jazzmaster. Het is een gedetailleerde replica van het instrument dat op de hoes van Costello’s klassieke debuutalbum ‘My Aim Is True’ uit 1977 werd vereeuwigd.

De originele gitaar heeft verschillende modificaties ondergaan sinds het einde van de jaren zeventig. Justin Norvell van Fender bestudeerde dus veel archiefmateriaal en werkte nauw samen met Costello om details als de tint en de glans van de notenhouten afwerking exact te reconstrueren.

Costello zegt over zijn Jazzmaster: “Deze gitaar klinkt erg brutaal en dat past goed bij mijn speelstijl. De Jazzmaster heeft met mij een vreemd leven gehad en heeft me desondanks nooit in de steek gelaten. Ik kom er altijd weer bij terug. Ik heb zeer uiteenlopende muziekstijlen gespeeld, maar als er elektrische gitaar aan te pas komt is de Jazzmaster eerste keus. Ik geloof dat ik geen enkele plaat heb gemaakt waarop hij niet ergens opduikt.”

Fender’s nieuwe Elvis Costello Signature Jazzmaster is een replica van de gitaar ten tijde van de opnames van ‘My Aim Is True’. Unieke kenmerken zijn het post-’68 halsontwerp, de notenkleurige afwerking en de soepele tremolo met een groter bereik, essentieel voor het geluid van ‘Watching The Detectives’, of zoals Costello zelf zegt: “the spy movie sound”.

Hoor en zie dit geluid in actie in dit te gekke filmpje van Elvis Costello & The Attractions met ‘I Don’t Want To Go To Chelsea’ uit 1978:



Tenslotte, Elvis Costello aan het woord over het jubileum van zijn album en zijn Fender Jazzmaster:



Bezoek voor meer info de officiële Fender Jazzmaster 50th Anniversary website: www.fender.com/jazzmaster50th/
zoeken
zoeken