Moog gitaar

Paul Vo Collector Edition Guitar

Merknieuws 09-06-2008 15:02

Moog is natuurlijk vooral bekend van de synthesizers (Minimoog) en effecten (Moogerfoogers), maar brengt nu ook een gitaar op de markt. De Paul Vo Collector Edition Guitar wordt op de Summer NAMM gepresenteerd.

Een gewone gitaar is het zeker niet. De Moog Guitar heeft namelijk drie standen: Full Sustain Mode (oneindige sustain op elke snaar, met meer kracht en helderheid dan andere sustainers leveren), Controlled Sustain Mode (geeft de mogelijkheid om polyfoon te spelen, de gespeelde noten worden verlengd, de snaren die niet bespeeld worden worden gedempt) en de Mute Mode (dempt de energie van de snaren, waardoor een zeer staccato geluid ontstaat). Dit alles wordt bereikt zonder effectprocessor of synthesizers, en het is ook geen midigitaar.

De Moog Guitar komt als ‘Paul Vo Collector Edition Guitar’ - genoemd naar ontwerper Paul Vo - in een gelimiteerde oplage op de markt. In eerste instantie zal hij door Zion Guitars geproduceerd worden, waarna hij wordt afgemonteerd door Moog. De prachtig afgewerkte gitaar is opgebouwd uit een mahonie body met een esdoorn top en heeft een esdoorn hals met ebbenhouten toets. Dat het geen gewone gitaar betreft, bewijst het feit dat je Moog snaren met een speciale legering nodig hebt om het instrument optimaal te laten klinken.

Is het nog niet helemaal duidelijk wat je mag verwachten, kijk dan op www.moogmusic.com voor een demonstratiefilmpje met o.a. Lou Reed en Vernon Reid.
zoeken
zoeken