Ibanez viert 20 jaar Paul Gilbert

Gelimiteerde reissue 1989 signaturemodel

Merknieuws 21-04-2009 16:54

2009 is bij Ibanez het jaar van Paul Gilbert. Het Japanse gitaarmerk heeft onlangs een ultra-gelimiteerde reissue uitgebracht van zijn originele 1989 signaturemodel: de PGM100RE 20th Anniversary.

De PGM100RE valt op door de niet te missen combinatie van een metallic blauwe body met roze geschilderde f-gaten en roze DiMarzio elementen. Van deze ultieme ‘eighties’-gitaar zijn slechts 300 stuks gemaakt, waarvan er ongeveer 150 bestemd zijn voor verkoop buiten de VS.

De in Japan geproduceerde PGM100RE heeft Amerikaanse DiMarzio elementen (in H-S-H-configuratie), een lichtgewicht lindehouten body, de nieuwe Ibanez Super Wizard Prestige hals (dunner, sneller en vlakker), de originele Edge locking tremolo en de gitaar wordt geleverd in een luxe koffer.

Ibanez heeft fans ook gevraagd te stemmen welke van Pauls radicaal uitziende signaturemodellen, waarvan sommige oorspronkelijk alleen in Japan verkrijgbaar waren, de volgende Paul Gilbert Signature Reissue moet worden. De winnaar is inmiddels bekend: dit najaar verschijnt er een reissue van de PGM300.

Meer info: ibanez.com/ElectricGuitars/Series-pgm
zoeken
zoeken