Gibson kondigt Authentic Hendrix gitaren aan

Merknieuws 26-09-2009 15:43

Gibson heeft een nieuwe Jimi Hendrix signature gitaarlijn aangekondigd. Niet de Flying V waar de gitarist op speelde tijdens het Isle of Wight festival, zelfs niet de SG waar hij kort mee flirtte. De Gibson Authentic Hendrix gitaren vinden wij verdacht veel lijken op de gitaar waarmee Jimi het meest op het podium stond.

“The shape of some of Hendrix’s favorite guitars inspired the ‘Jimi’ body style”, aldus de Gibson website. Denk aan de gedraaide kop vanwege het feit dat Hendrix linkshandig op een rechtshandige gitaar speelde. De enkelspoelselementen zijn gespiegeld om het geluid van de wijlen gitaarheld te benaderen.
De Authentic Hendrix gitaren zijn te krijgen in drie pakketten met verschillende extra’s. De ‘Little wing’ (250 dollar), de ‘Signature’ (333 dollar) en de ‘Experience’ (450 dollar).

Bij de ‘Experience’ krijg je onder andere een 10 watt versterker, een stemapparaat, een fuzzbox, alsmede een felgekleurd tie-dyed Jimi Hendrix shirt en een bandana.

Hoewel Hendrix voornamelijk met de Stratocaster wordt geassocieerd had de gitarist geen contract bij Fender. Gibson bracht eerder een replica uit van Hendrix’ handbeschilderde Gibson Flying V.
zoeken
zoeken