Gibson 7-String Explorer

Nieuwe lichting 7-snarige gitaren

Merknieuws 23-11-2009 23:46

De 7-snarige gitaar is (wederom) terug. De Gibson 7-String Explorer heeft natuurlijk een klassiek uiterlijk, maar met een modern karakter én een lage B-Snaar. Ook LTD, Jackson en Peavey komen met avontuurlijke 7-snarige modellen.

De Gibson 7-String Explorer is uit één stuk mahonie gesneden en uitgerust met een EMG-707 halselement en de agressievere EMG 81-7 bij de brug. Ondanks de extra lage B-snaar heeft de Explorer een 24” mensuur en 22 frets.

Geliefd bij speedmetalgitaristen, vervolgens het boegbeeld van de nu-metal-explosie aan het einde van de jaren negentig en later omarmd door math-metalgitaristen en een nieuwe generatie shredders: de elektrische gitaar met zeven snaren weet zich telkens terug te vechten in het hart van gitaristen. Na een kortstondige ‘8-string-hype’ valt de industrie weer terug op de zevensnaar, maar dan wel in een avontuurlijke vorm.

Naast de 7-String Explorer brengt ESP’s submerk LTD namelijk een 7-snarige Viper en een signaturegitaar van Behemoth’s Nergal uit: een 7-snarige Flying V. Arkaea- en Fear Factory-gitarist Christian Olde Wolbers is daarnaast gesignaleerd met een 7-snarige Custom Shop-uitvoering van de Jackson King V. En de kersverse Peavey-endorser Devin Townsend speelde zijn aankomende plaat ‘Deconstruction’ in met een prototype Peavey PXD 7-string V.

In de clip van Arkaea’s Locusts is Christian Olde Wolbers te zien met zijn Jackson Custom Shop King V-7:

Klik hier voor meer info over de Gibson 7-String Explorer

zoeken
zoeken