Gibson Joan Jett Blackheart

Nieuwe signature Melody Maker

Merknieuws 12-04-2010 21:47

Gibson komt met een nieuw signaturemodel van de Amerikaanse rock ’n roll-zangeres en -gitariste Joan Jett. De gitaar is gebaseerd op de Melody Maker die zij in 1977 kocht en is qua uiterlijk vrijwel hetzelfde gebleven. Door enkele technische en cosmetische aanpassingen is het een echte iconische rockgitaar geworden.

De zwarte Melody Maker-variant heeft onder andere een mahonie body met zwarte slagplaat, een kwartiers gezaagde mahonie hals, een tuno-o-matic (ABR-1) brug en een enkele Zebra Coil BurstBucker 3 humbucker. Hierdoor heeft de Joan Jett Blackheart - haar handtekening staat op het afdekplaatje van de halsstelpen - een stevig rockgeluid meegekregen. De ebben toets heeft rode positiestippen en ingelegde hartjes bij de twaalfde fret.

Joan Jett begon haar muzikale carrière als gitariste en componiste bij de vrouwelijke hardrockgroep The Runaways, waarover in Amerika onlangs een gelijknamige nieuwe film in première ging. Nadat die band uit elkaar ging werkte ze een tijdje als producer, om later een solocarrière te beginnen. Ze scoorde haar grootste hit I Love Rock N’ Roll met de band The Blackhearts (met in het intro Bad Reputation, een van haar andere hits) :

zoeken
zoeken