Geddy Lee stapt over naar Orange

Rush-documentaire in première op 7 juni, nieuw album in de maak

Merknieuws 07-06-2010 10:15

Het Canadese supertrio Rush doet flink van zich spreken dit voorjaar. Versterkermerk Orange laat weten dat bassist-zanger Geddy Lee voor de aanstaande, 40 data tellende Noord-Amerikaanse tournee is overgestapt van zijn Trace Elliott/SansAmp-setup naar twee Orange AD200 bastops met twee OBC410 4x10" baskasten.

De liveshows gaan op 29 juni van start in Albuquerque, Nieuw-Mexico. Gedurende de hele tournee zullen Lee, gitarist Alex Lifeson en drummer Neil Peart het album 'Moving Pictures' uit 1981 in zijn geheel spelen. Dat is voor het eerst in de geschiedenis van de band. Daarnaast speelt Rush natuurlijk ook een selectie van oud en nieuw werk, inclusief twee reeds voltooide tracks van het in 2011 verwachte twintigste studioalbum 'Clockwork Angels': Caravan en BU2B. Deze zijn al te koop in de bekende online muziekwinkels.

'Rush: Beyond The Lighted Stage' is de titel van een documentaire over de band die op 25 juni door Universal Music wordt uitgebracht als 2DVD-set (speelduur: 3 uur en 15 minuten). Voor het zover is, kunnen Rush-fans over de hele wereld speciale voorstellingen van de docu bijwonen in filmtheaters. In Nederland is dat op maandag 7 juni in Pathé-bioscopen in Den Haag, Groningen en Rotterdam. De film, gemaakt door Sam Dunn en Scot McFayden (bekend van 'Metal, A Headbanger’s Journey' en 'Iron Maiden, Flight 666'), won de 2010 Heineken Audience Award tijdens het New Yorkse Tribeca filmfestival.



Bezoekers van de Amerikaanse screenings maken kans op een Epiphone Les Paul met speciale opdruk, maar die aanbieding is vooralsnog niet naar Europa overgewaaid. De vertoningen in Londen en Helsinki waren in no time uitverkocht.
zoeken
zoeken