Nieuwe Roger Mayer Synergy pedalen

Voodoo-XX, Voodoo-TT, Kuro Kage & Voodoo-Bass 2

Merknieuws 25-06-2010 16:12

Eind vorig jaar kwam Roger Mayer met de Metalloid, het eerste pedaal met ‘dual band processing’. Hij kondigde toen al aan dat hij van plan was meer pedalen met deze techniek te ontwikkelen. Daarvan zien we nu het resultaat, want hij komt met maar liefst vier nieuwe pedalen in de Synergy-serie: de Voodoo-XX, Voodoo-TT, Kuro Kage en Voodoo-Bass 2.

De Metalloid was het eerste pedaal dat gebruik maakte van het zogenaamde ‘dual band processing’, waarbij het inkomende signaal naar frequentie gesplitst wordt (hoog en laag). Vervolgens worden beide delen van het signaal apart bewerkt, waarna ze weer worden gemengd.

De Voodoo-XX combineert het circuit van de Voodoo-1 voor het hoog met het Voodoo-Bass circuit voor de lage frequenties. Op dezelfde manier combineert de Voodoo-TT de circuits van respectievelijk de Voodoo-1 en de Voodoo-Boost. De Kuro Kage maakt een combinatie van de Spitfire en de Mongoose en de Voodoo-Bass 2 ten slotte combineert de Voodoo-Bass (hoog) met een nieuw ontworpen circuit voor het laag.

Meer info: www.ronhouben.nl
zoeken
zoeken