Red Witch & Electro-Harmonix beursnieuws

Nagekomen effecten van de NAMM

Merknieuws 04-03-2011 00:21

Red Witch-eigenaar Ben Fulton begon acht jaar geleden in een garage bij zijn huis in Nieuw-Zeeland met het bouwen van effectpedalen. Nu spelen beroemdheden als Andy Summers en John Mayer met zijn effecten en is hij ontwerper van waarschijnlijk de kleinste reeks effecten die ooit op de NAMM te zien was.

De Red Witch Seven Sisters bestaan uit een booster, overdrive, distortion, fuzz, tremolo, delay en compressor in een piepkleine behuizing, ideaal voor wie chronisch ruimte te kort komt op zijn pedalenbord. De Seven Sisters maken gebruik van een oplaadbare lithium batterij en klinken verrassend goed. Kijk en luister maar:



Electro-Harmonix introduceerde vier nieuwe effectpedalen op de NAMM. Naast de Neo Mistress flanger waren dat de hieronder gedemonstreerde Deluxe Memory Man Tap Tempo (vergelijkbaar met de Deluxe Memory Boy, maar met een betere geluidskwaliteit) en de Talk Machine, die een vocaal karakter aan een gitaarpartij geeft met autowah-achtige effecten. Het vierde pedaal is de Killswitch, die niet alleen het gitaarsignaal onderbreekt, maar in de line selector-stand ook een effectloop kan inschakelen.

zoeken
zoeken