Musikmesse Frankfurt: dag 1

De eerste indrukken

Merknieuws 06-04-2011 20:04

De redactie van Gitarist is momenteel op de beursvloer van de Musikmesse in Frankfurt en kwam op deze eerste dag al tal van nieuwtjes tegen. Lees hier wat eerste indrukken en houd Gitarist.nl de komende dagen in de gaten voor meer!

Een paar stappen op de beursvloer en het aloude Musikmessegevoel is terug: we hebben meer tijd nodig. Meer tijd om al het nieuws, al die stands en al die productdemo's in ons op te nemen. Eerste indrukken? Hier komen ze.

Line 6 Desktop POD HD
De POD begon ooit als boonvormig desktopmodel. De laatste versie, de POD HD, werd in het najaar geïntroduceerd in verschillende formaten vloerprocessors, maar wordt op deze Musikmesse ook gepresenteerd in de klassieke desktopvorm. In deze POD vindt je 16 HD versterkermodellen, meer dan 100 effecten en 512 instelbare presets. Onder de versterkermodellen vind je niet alleen de usual suspects als de Fender Twin Reverb en een Marshall JTM-45, maar ook boetiekmodellen zoals de Dr. Z Route 66 en de Bogner Uberschall.

Line 6 M5 toe aan serie Stompbox Modelers
Na de uitgebreide M13 en meer bescheiden M9, presenteert Line 6 nu de M5. Net als bij reguliere effectpedalen kan je met dit pedaal maar een effect tegelijk selecteren, maar je hebt wel de keuze uit meer dan honderd verschillende effecten, ondergebracht in verschillende presets. Zo huist hij onder andere verschillende distortions, chorussen, delay’s en reverbs. Verder is hij uitgerust met een tuner, taptempo, een volledig stereo signaalpad en aansluitingen voor MIDI en een expressiepedaal.

LTD 330 serie
ESP introduceert op deze Messe de LTD 330 serie, bedoeld om een goede kwaliteit te leveren voor een betaalbare prijs. In de serie vinden we bekende ESP modellen als de EC-330 (met enkele positieholte), de H-330NT (twee positieholtes, vaste brug en twee humbuckers), de M-330 (met tremolo) en de Viper-330. Ook omvat de serie twee actieve basgitaren, de B-334 en de B-335, met respectievelijk vier en vijf snaren.

zoeken
zoeken