Musikmesse Frankfurt: dag 2

Versterkers, versterkers en metalgitaren - inclusief videodemo

Merknieuws 07-04-2011 20:04

De redactie van Gitarist heeft op de tweede dag van de Musikmesse Frankfurt flink wat kilometers gelopen om alle nieuwe versterkers en een flinke hoeveelheid gitaren en bassen ter hand te nemen. 's Middags zaten we met suizende oren alle nieuwtjes te verwerken voor het Musikmesseverslag in de volgende editie. Hieronder alvast een paar mooie berichten. Morgen vind je hier natuurlijk dag drie!

Buizenversterkers van Ampeg: de GVT-series Verrassend was de onthulling van de serie gitaarversterkers van Ampeg, de gerespecteerde basversterkerbouwer uit Woodenville in de staat Washington. Ja, er was al eens een diamantblauwe J-20, en in de vorige eeuw zijn vaker Ampeg-gitaarversterkers geproduceerd. De fijne retrolook van de met 6V6- en 6L6-buizen uitgeruste GVT-series, die eind van de zomer geleverd moeten gaan worden, sluit aan bij het seventiesgevoel dat Ampegs succesnummers kenmerkt. De speakers zijn Celestions Original en Vintage 30, de eq is van Baxendall. Bekijk hier de video van de GVT-demonstratie die we schoten op de stand van Ampeg:

video player

Nieuwe metalgitaren van Ibanez
De Xiphos krijgt gezelschap van drie nieuwe modellen in de X –series. Vandaag presenteerde Ibanez de Halberd, de Falchion en de Glaive. Endorsers Sami Yli-Sirniö van Kreator en Muhammed Suiçmez van Necrophagist waren aanwezig om hun modellen te presenteren. De elegant vormgegeven Halberd XH300 heeft een kop die is gebaseerd op die van de Iceman, een 24-frets geschroefde hals en is uitgerust met twee Ibanez CAP Active humbuckers die bediend worden door een volumeregelaar en een driestandenschakelaar. De gitaren zijn leverbaar in een Luna of Mars Shadow afwerking. De Falchion (leverbaar in matzwart en Red Iron Oxide) heeft dezelfde specificaties maar is met een Edge III tremolo uitgerust en een heeft een grillig vormgegeven body. Dat geldt ook voor de door Stephane Barbe van Ex Deo geëndorsete Glaive, die verder alleen in zijn string-through-body constructie van de andere twee modellen afwijkt. Deze gitaar is in zwart of wit uitgevoerd.

Orange Dark Terror top
Orange presenteert een nieuw broertje van de Tiny Terror versterkertop, de Dark Terror. Een gain monster met een stoer zwart uiterlijk. De Dark Terror heeft een extra buis in de voorversterker voor (nog) meer gain. De toonregelaar is vervangen door een shape-regelaar, bekend van de Thunder serie. Deze toevoegingen maken het vooral speelgoed voor heavy metal- en rockgitaristen. Als extra feature heeft de Dark Terror een buizengebufferde effectloop. Net als de originele Tiny Terror is het een 15 watt klasse A versterker, die teruggeschakeld kan worden naar 7 watt.

Boss Micro BR BR-80
Met de BR-80 introduceert Boss de nieuwste palmtop recording studio in de Micro BR lijn. De BR-80 heeft drie standen voor het opnemen, componeren en afspelen van muziek: ‘MTR’ is een 8 sporen recorder, eBand voor begeleidingspartijen en Live Rec voor het maken van stereo opnames. Verder bevat hij onder andere COSM modeling geluiden, een tuner en een USB uitgang.

zoeken
zoeken