Musikmesse Frankfurt: dag 3

Nieuwe Fender-gitaren en een hele rits versterkers - dag drie inclusief videoreportage

Merknieuws 08-04-2011 20:04

De redactie van Gitarist brengt op deze derde haast tropische dag wederom productnieuws van de Musikmesse Frankfurt. In de mei-editie van Gitarist vind je straks het volledige verslag.

De dag begon goed, met zes fraaie gitaren op de Fender-stand.

Fender Pawn Shop
Fender introduceert drie nieuwe gitaren in de geheel nieuwe Pawn Shop Serie. Deze gitaren zijn geïnspireerd op prototypes uit de jaren ’60 en ’70, die nooit in productie zijn gekomen, maar wel af en toe opdoken in de buitenwereld. Fender noemt deze gitaren dan ook modellen die ‘er nooit zijn geweest, maar wel hadden kunnen bestaan’.

De Fender ’51 is een combinatie van een Stratocaster body en een Telecaster hals. Hij heeft een schuingeplaatst Texas Special element in de halspositie en een Fender Enforcer humbucker bij de brug die gesplitst kan worden. De elementen zijn te selecteren met een draaischakelaar. Dit ’51 model heeft ook al eens als Squier het licht gezien.

De Fender ’72 lijkt wat vorm betreft op de ’51, maar heeft een semi-holle thinline body. In tegenstelling tot de ’51 heeft hij een palissander toets en twee humbuckers die met een regelaar zijn te ‘mengen’.

Het derde model is de charmante Mustang Special, die ten opzichte van de Mustang uit de Classic serie een iets andere bodyvorm heeft. Hij is uitgerust met twee Enforcer humbuckers, die met een schakelaar zijn te selecteren. Met de twee schuifschakelaars heb je de beschikking over 18 verschillende klanken.

Alle drie modellen hebben een vaste brug en een toetsradius van 241 mm (9,5 inch). Ze worden geleverd met gigbag.

 

Nieuwe Carlsbro versterkers
Het Chinese Soundking blaast versterkermerk Carlsbro nieuw leven in met de Carlsbro TC modellen. De TC lijn bestaat uit een drietal combo’s en een top met 1x12 kabinet. De TC5 is een 5 watt éénkanaals comboversterker. De TC60, TC30 en TC15H top hebben allemaal twee kanalen. Ze leveren respectievelijk 60, 30 en 15 watt vermogen. Het TC112 kabinet is uitgerust met de 12 inch Celestion G12M luidspreker.

TC Electronic RH750 TubeTone bas top
TC Electronic presenteert de RH750 bas top. Een krachtigere versie van de RH450. De RH750 heeft, vanzelfsprekend gezien de naam, een vermogen van 750 watt. Een andere nieuwe toevoeging is de TweeterTone regelaar die het mogelijk maakt om met een draai aan de knop te wisselen tussen een old-school vintage geluid en modernere bastonen, en alles wat daar tussenin zit. Daarnaast heeft de RH750 net als de RH450 een ingebouwde stemmer, de inmiddels bekende tubetone- en spectracomp-regelaars, een vierbands EQ, gain regelaar en de mogelijkheid om drie presets in te stellen.

MIPA Awards zijn gisteren uitgereikt
Jaarlijks loven de magazineredacties vanuit de hele wereld, waaronder Gitarist, Mipa Awards uit aan de beste productintroducties van het afgelopen jaar. Wat betreft Gitarist-producten gingen gisteren de prijzen naar:
*PRS Guitars NF3
*Martin OMCX1E
*Yamaha FSX730SC
*Blackstar HT-1R
*Mesa Engineering Trans-Atlantic TA-15
*Line 6 POD HD
*Roland AC-33
*D'Addario XL110
*Mesa Engineering M3 Carbine Combo
*Markbass Traveler 102P
*MusicMan Reflex
*Warwick Alien

Hughes & Kettner TubeMeister 18
Bij Hughes & Kettner zagen we de TubeMeister 18, het eerste ‘kleine topje’ van deze Duitse fabrikant. Al is Hughes & Kettner zeker niet het eerste merk met een kleine versterker, ze hebben de TubeMeister wel uitgerust met veel opties. Zo heeft hij twee kanalen met eigen gain- en volumeregelaars, plus een boost-functie op het leadkanaal. Beide functies zijn schakelbaar met de meegeleverde footswitch. Naast een power soak, waarmee het vermogen is terug te brengen, is de TubeMeister ook uitgerust met de Redbox DI van Hughes & Kettner. De TubeMeister 18 is er als versterkertop met bijbehorend 1x12 kabinet, of als 1x10 combo uitvoering.

zoeken
zoeken